Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup)
Autor receptu: adriale
Dobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé",preto mi chýbajú zapekacie mištičky
určené na suflé.Použila som náhradu,ale na chuti to dezertu neubralo.
2-4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 185 °C |
Postup
- Asi pol kg batát ošúpeme,pokrájame a uvaríme vo vode domäkka.
- Uvarený roztlačíme,pridáme 1žĺtok,vanilkový cukor, trochu pomarančovej šťavy,smotanu a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
- Z bielka urobíme tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
- Masou naplníme zapekacie misky (formu) a dáme piecť na 185 stupňov asi na 15 minút.
- Ovocie (jablko,pomaranč,broskyne,hrozienka) nakrájame.
- Cukor skaramelizujeme a pridáme ovocie.Môžeme pridať aj trochu napr.broskyňovej šťavy.
- Máme upečené.....
- Máme naservírované.....Chutilo nám....