Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup)

Autor receptu: adriale

Dobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé",preto mi chýbajú zapekacie mištičky určené na suflé.Použila som náhradu,ale na chuti to dezertu neubralo.

2-4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Postup

  1. Asi pol kg batát ošúpeme,pokrájame a uvaríme vo vode domäkka.
  2. Uvarený roztlačíme,pridáme 1žĺtok,vanilkový cukor, trochu pomarančovej šťavy,smotanu a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
  3. Z bielka urobíme tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
  4. Masou naplníme zapekacie misky (formu) a dáme piecť na 185 stupňov asi na 15 minút.
  5. Ovocie (jablko,pomaranč,broskyne,hrozienka) nakrájame.
  6. Cukor skaramelizujeme a pridáme ovocie.Môžeme pridať aj trochu napr.broskyňovej šťavy.
  7. Máme upečené.....
  8. Máme naservírované.....Chutilo nám....