Foto: diabambulka
Tá naša tortička pre synčeka nieje extra krásna, ale snaha bola, vymysleli sme si ju sami a dali sme tam len samé také veci Zobraziť celý popisTá naša tortička pre synčeka nieje extra krásna, ale snaha bola, vymysleli sme si ju sami a dali sme tam len samé také veci aké náš drobec má rád:-) žiadne mastné krémy...
Suroviny
Cesto 1 : | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
Cesto 2 : | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 |
|
2 lyžice |
|
Tvarohová plnka : | |
1/2 kg |
|
250 g, alebo maslo |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Marcipán na obaľovanie torty : | |
6 PL, alebo polotučné |
|
10 PL |
|
1 PL |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Najskôr ako prvé si upečieme dva pláty, jeden na hlbokom obdĺžnikovom plechu a druhý na štvorcovom hlbokom plechu. Cesto 1 : Vyšľaháme bielky do ktorých pridáme postupne cukor, žĺtky a múku spoločne s práškom do pečiva. Na plech dáme papier na pečenie a dáme piecť. Tak isto robíme aj cesto 2 akurát tam na koniec pridáme kakao. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Keď máme pláty upečené a vychladnuté dáme dole papier na pečenie a každý plát rozrežeme na polovicu. Natrieme ho tvarohovou plnkou na ktorú si poukladáme mandarinky a jahody a priložíme ďalšim plátom. Už keď približne vieme akký bude mať tvar naša torta tak sme si ju okrojili tak ako sme potrebovali ( šikmé strany tam kde budú sklá, vrch musí byť užší a tak to je na vašej fantázii ) Z týchto obrezkov som si urobila ďalšiu plnku tzv. guličkovú ( obrezky z plátov, džem, troška šťavy z kompótu, hrozienka, kakao môžu byť aj oriešky - všetko spolu spracujeme a použijeme to ako ďalšiu plku na koláčik, ja som s tým spájala vrchanú a spodnú časť, plus sme eštes tým tvarovali auto aby nebolo hranaté).
-
2
Tvarohová plnka : Rozmixujeme margarín a pridáme cukor, tvaroh a nastrúhanú citrónovú kôru. Dôležité : Suroviny musia mať rovnakú teplotu !
-
3
Celú tortu som si natrela s guličkovým krémom ak vám nezostal, nevadí použite džem a ideme obaľovať tortu. Marcipán na obaľovanie torty : Zmiešame 6 PL suš. mlieka, 10PL práškového cukru, 1PL maizeny, 80g Cery môže byť troška nejakej aromy poprípade potravinárske farbivo. Všetko zmiesiť, ale nie dlho aby sa hmota neprehriala. Vyvaľkať a dať na tortu. Vaľkáme to tak že na dosku dáme potravinársku fóliu marcipán opäť fóliu a vaľkáme. Tento marcipán je veľmi chutný ale jemný. Prenášame to na tortu tak že vrchnú časť fólie dáme preč.podoberieme si to s rukami a priložíme na tortu, dáme dole fóliu, popritláčame, dorobíme detaily, okná , kolesá, svetlá . Celú hotovú tortu potrieme olejom , aby nepopraskala.
Diskusia k receptu