Detská narodeninová torta

diabambulka - fotkadiabambulka, 18. októbra 2010

Tá naša tortička pre synčeka nieje extra krásna, ale snaha bola, vymysleli sme si ju sami a dali sme tam len samé také veci Zobraziť celý popisTá naša tortička pre synčeka nieje extra krásna, ale snaha bola, vymysleli sme si ju sami a dali sme tam len samé také veci aké náš drobec má rád:-) žiadne mastné krémy...

Suroviny

Cesto 1 :
6 ks
6 PL
6 PL
1 ks
Cesto 2 :
4 ks
4 PL
4 PL
1/2
2 lyžice
Tvarohová plnka :
1/2 kg
250 g, alebo maslo
1 ks
podľa chuti
Marcipán na obaľovanie torty :
6 PL, alebo polotučné
10 PL
1 PL
80 g




Postup

  1. 1

    Najskôr ako prvé si upečieme dva pláty, jeden na hlbokom obdĺžnikovom plechu a druhý na štvorcovom hlbokom plechu. Cesto 1 : Vyšľaháme bielky do ktorých pridáme postupne cukor, žĺtky a múku spoločne s práškom do pečiva. Na plech dáme papier na pečenie a dáme piecť. Tak isto robíme aj cesto 2 akurát tam na koniec pridáme kakao. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Keď máme pláty upečené a vychladnuté dáme dole papier na pečenie a každý plát rozrežeme na polovicu. Natrieme ho tvarohovou plnkou na ktorú si poukladáme mandarinky a jahody a priložíme ďalšim plátom. Už keď približne vieme akký bude mať tvar naša torta tak sme si ju okrojili tak ako sme potrebovali ( šikmé strany tam kde budú sklá, vrch musí byť užší a tak to je na vašej fantázii ) Z týchto obrezkov som si urobila ďalšiu plnku tzv. guličkovú ( obrezky z plátov, džem, troška šťavy z kompótu, hrozienka, kakao môžu byť aj oriešky - všetko spolu spracujeme a použijeme to ako ďalšiu plku na koláčik, ja som s tým spájala vrchanú a spodnú časť, plus sme eštes tým tvarovali auto aby nebolo hranaté).

    Detská narodeninová torta - obrázok 1
  2. 2

    Tvarohová plnka : Rozmixujeme margarín a pridáme cukor, tvaroh a nastrúhanú citrónovú kôru. Dôležité : Suroviny musia mať rovnakú teplotu !

    Detská narodeninová torta - obrázok 2
  3. 3

    Celú tortu som si natrela s guličkovým krémom ak vám nezostal, nevadí použite džem a ideme obaľovať tortu. Marcipán na obaľovanie torty : Zmiešame 6 PL suš. mlieka, 10PL práškového cukru, 1PL maizeny, 80g Cery môže byť troška nejakej aromy poprípade potravinárske farbivo. Všetko zmiesiť, ale nie dlho aby sa hmota neprehriala. Vyvaľkať a dať na tortu. Vaľkáme to tak že na dosku dáme potravinársku fóliu marcipán opäť fóliu a vaľkáme. Tento marcipán je veľmi chutný ale jemný. Prenášame to na tortu tak že vrchnú časť fólie dáme preč.podoberieme si to s rukami a priložíme na tortu, dáme dole fóliu, popritláčame, dorobíme detaily, okná , kolesá, svetlá . Celú hotovú tortu potrieme olejom , aby nepopraskala.

    Detská narodeninová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

marikasu
Diabambulka krásna tortička a určite aj chutná. Ja už tiež mám vybratú narodeninovú tortu, pretože onedlho bude vnučka oslavovať rôčik. Ešte hľadám osvedčený recept na domáci marcipán. Malý oslávenec je je zlatučký, určite mu chutila taká krásna tortička :-))
marianna76
krásna torta, ale ja by som počkala, kým bude syn starší, nech okoštuje neskôr...
etulik
Nadherna tortička, ja tiež pečiem a viem čo to da prace. Si veľmi šikovná..:-)
coldbery
pekná torta a veľmi sa cení že je to tvoj vlastný výmysel....paráda:-)))
diabambulka
ahojte všetci, ďakujem za milé reakcie veľmi ste ma potešili Akurát už rozmýšľam nad novou tortou pretože môj manžel oslávi za týždeň narodeniny spolu s kmotrom a tak sme sa nechali inšpirovať na vareche a vybrali sme tortičku ktorá by mala vyzerať ako človeče nehnevaj sa - má to byť sranda aby sa hrali spolu, pretože im ideme robiť spoločnú oslavu. Dúfam že sa podarí a urobí im radosť:-))) alebo mi poradte nejaký iný typ na tortu, rada s nechám inšpirovať. ďakujem
torticka
Diabambulka, toje taká krásna torta.Škoda aj načať. A Tvoj synček je veľmi pekný.
evanaaa
Diabambulka, tvoj synček - zlatý chlapček sa krásnej tore- autu iste potešil, nechcel sa s ňou aj hrať? Aj ja myslím, že tak 3-ročný by ju ináč ocenil, ale aj takéto potešenie mu asi stačilo, ak mu chutilo.
diabambulka
ahojte všetci čo ste ma milo prekvapili krásnymi reakciami ďakujem , no môj drobec je už troška väčší a foto som mala a tak som sa rozhodla podeliť. teraz má už dva roky a tortičky vždy nadchnú a na ďalšie narodeniny si vymyslel že on by chcel dinosaura :-)))) tak zvažujem či mu urobím nejakého dina alebo som rozmýšľala nad tortičkou so šmolkami, lebo tých má tiež rád:-)))
helca103
velmi pekná a určite aj dobrá torta si veľmi šikovná....
zdezda
:-))) no to je teda fáááro, krásne, s láskou vyrobené, si šikula
ajula
torta ma očarila, fakt je pekná
diabambulka
@pupava ahoj ďakujem snaha bola, je to taká naša prvotina pre nášho synčeka :-) veru tento rok na veľkú noc sme nášmu staršiemu špuntovi upiekli 5 tortičku :-) tak držím palčeky