Cukinové lievance

Autor receptu: rea1

Vypukol čas cukín, tekvíc a patizónov. Na to všetko máme 1000 receptov ale aj tak som sa rozhodla, že pridám recept na čosi, čo doma voláme cukinové lievance. Je to jedlo bleskovo hotové, zdravé a ešte aj dobré. So zemiakmi a šalátom - ideálny letný obed. Rýchly a ľahký.

Suroviny

Postup

  1. Cukinu postrúhame. Netreba na jemno, stačí na hrubšie.
  2. Pridáme žĺtka, múku, soľ a cesnak a dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
  3. Z cesta kladieme dvoma polievkovymi lyžicami do horúceho oleja kôpky ako na lievance a z oboch strán opečieme. Na obrúsku necháme odsať prebytočný tuk.
  4. Ja osobne dávam cesto do lievancovej panvice iba slabo potretej olejom a výsledkom sú úhľadné kolieska, na ktoré si deti, keď boli malé, kreslili kečupom alebo tatarkou smajlíky.