Cukinová roláda na slano fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 10. augusta 2015

K zajtrajším meninám na studené pohostenie a pre všetky Zuzanky tu na Vareche :) Recept som našla na českom minibazare a prispôsobila vlastnému vkusu. Zobraziť celý popisK zajtrajším meninám na studené pohostenie a pre všetky Zuzanky tu na Vareche :) Recept som našla na českom minibazare a prispôsobila vlastnému vkusu. V sezóne cukín (alebo cukiet, neviem čo je spisovne) príde taký recept vhod. Plnka je hodne variabilná...chilli, bazalka, olivy...

20 minút
príprava
17-20 minút
na 210 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
200 g (alebo Grana Padano)
6 ks
5 cl
2 lyžičky
1/4 lyžičky
1 lyžička
Plnka:
250 - 300 g
2 - 3 lyžice
5 - 6 ks
podľa chuti (feferónka)




Postup

  1. 1

    Cukinu nastrúhame a nasolíme, necháme postáť približne 15 minút pokiaľ pustí šťavu

    Cukinová roláda na slano (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukinu vyžmýkame, syr nastrúhame, žĺtky oddelíme od bielkov, prilejeme smotanu, čierne korenie a medveďkové pesto (alebo pretlačený cesnak). Dobre premiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhy sneh a na záver opatrne vmiešame sneh do cesta.

    Cukinová roláda na slano (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech o rozmeroch 40x30 cm dáme papier na pečenie a roztrieme cesto, pečieme v rúre vyhriatej na 210 stupňov približne 17-20 minút.

    Cukinová roláda na slano (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplé cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie a teraz skoro nemožná časť, necháme vychladnúť, skúsime nájsť nejaké miesto, kde to pôjde :) Mascarpone vymiešame s jogurtom, osolíme, pridáme nakrájané paradajky a chilli.

    Cukinová roláda na slano (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak sa nám podarilo cesto vychladiť, rozvinieme ho a natrieme pripraveným, tiež vychladeným krémom a zrolujeme. Zabalíme do papiera a odložíme do chladničky, najlepšie na noc.

    Cukinová roláda na slano (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak to by bolo pripravené k nejakému chladenému nápoju, krája sa dobre, je vláčna, bez múky a dá sa prispôsobiť vašim chutiam.

    Cukinová roláda na slano (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
Na zimu se bude hodit, ted ani omylem :-) Hezky recept, rada mam ze je bez mouky. Píšu si !
tiginko
veľmi pekne si nám napiekla, škoda že nemôžem oslavovať pri tvojom stole, takto aby som si pripravila pohostenie sama :-) Ak budem mať večer čas, tuším sa do toho pustím, len budem musieť improvizovať, lebo mascarponeho doma niet, ale zato Philadelphia by ho snáď mohla zastúpiť. Ale chcem stihnúť aj koláčik, tak som zvedavá
tiginko
mrzí ma to @zuzanka ale zámer nevyšiel... nečakaná návšteva len teraz odišla, stihla som len koláčik. Ale mám v merku túto krásnu roládu, ozaj....
havino
ja by rada ochutnala, už sa zžívam s cukinou, dlho som sa nemohla, za to baklažán je moj favorit, máš Ty dievka nadanie na varenie, pečenie, fotenie, darmo
kukulienka71
@zuzanka1367 , tvoja roláda je neodolateľná. A čo k nej? ja by som si iste dala trocha sacharidov. Až taká striktná v odmietaní múky nie som. Veď na druhej strane si vypekáme koláčiky...
zuzanka1367
Kedže som dnes oslavovala komančovsky, prácou :) Tak až teraz som sa dostala ku Vašim komentárom. @farbuska ,@jozka ,@frezia ,@frezia 78 ,@marianne @qiussa ,@micanela @kristinamia som rada, že Vás recept oslovil, ak odskúšate dajte vedieť, či ste si pochutnali. @mijaita , od teba sa teším na fotografickú odozvu, ty v tomto smere nesklameš, @tiginko , krásne meniny Ti prajem, rada by som s tebou za jedným stolom posedela a ponúkla Ťa kalíškom marhuľovice (tá sa k meninám a letu hodí) a nezabudni so sebou zobrať @afatagu a @havina do dnešnej partie by ste boli ako vyšité :) @kukulienka ešte to, aby som sa ja koláčom vyhýbala, tie ja rada, však vieš :) K roláde boli aj sacharidy, aj tekutiny (to v teple radia aj odborníci) @babav rada som inšpirovala, @izabelka929 ber nejaký z Tvojich skvelých koláčikov a pripoj sa k partii, budeš vítana, aj všetci ostatní. Toto mi dnes nanosili moji krčmoví chlapci, mám ich rada :)


jerica
Zuzanka, gratulujem k meninám , "práca šlachti človeka" keď ju nemáš, za komančov si ju musela mať aj keby si nechcela , ale to len reagujem na tú tvoju pracovnú oslavu :-)
Tvoju roládu vyskúšam, určite výborné , už je tam medzi zeleninové kk :-)
jarunka
Pekna a urcite chutna roladka. Na nieco taketo sa chystam uz dlhsiu dobu, este some nerobila. Zat bude mat 40 tak mozno na oslavu urobim aj toto.
babkamt
dobre si sa pripravila na návštevu gratulantov. Pripájam sa ku gratulantom. Pekné kvietky si dostala. Pekný deň ti prajem.
afataga
no a to nevies pozvat dva dni vopred? ale aby si nepovedala, ked mas tak rada kvetinky, tak jednu kyticku posielam aj ja :-)



tiez az ex post :-)
zuzanka1367
Ci pana, tak z Tvojej kytici, by sa aj moje chuťové bunky radovali. Vyzerá, že môžeš úrodu zbierať :) ( v piatok dámska jazda, máš dostatok času si to rozmyslieť :D)
kika1212
@zuzanka , úžasná roláda. Kde sa to podávajú takéto dobroty, zastavím sa, aj kyticu donesiem, aj zapiť donesiem... Človek by ani nepovedal, čo všetko dokáže cuketa:)
mariamka
jaj Zuzanka ale provokuje! s roladou aj tymi hribikmi, dodatocne Vsetko Naj! /by som bola radsa tvojim stamgastom :)/






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia