Cukinová roláda na slano (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

K zajtrajším meninám na studené pohostenie a pre všetky Zuzanky tu na Vareche :) Recept som našla na českom minibazare a prispôsobila vlastnému vkusu. V sezóne cukín (alebo cukiet, neviem čo je spisovne) príde taký recept vhod. Plnka je hodne variabilná...chilli, bazalka, olivy...

20 minút
príprava
17-20 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukinu nastrúhame a nasolíme, necháme postáť približne 15 minút pokiaľ pustí šťavu
  2. Cukinu vyžmýkame, syr nastrúhame, žĺtky oddelíme od bielkov, prilejeme smotanu, čierne korenie a medveďkové pesto (alebo pretlačený cesnak). Dobre premiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhy sneh a na záver opatrne vmiešame sneh do cesta.
  3. Na plech o rozmeroch 40x30 cm dáme papier na pečenie a roztrieme cesto, pečieme v rúre vyhriatej na 210 stupňov približne 17-20 minút.
  4. Ešte teplé cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie a teraz skoro nemožná časť, necháme vychladnúť, skúsime nájsť nejaké miesto, kde to pôjde :) Mascarpone vymiešame s jogurtom, osolíme, pridáme nakrájané paradajky a chilli.
  5. Ak sa nám podarilo cesto vychladiť, rozvinieme ho a natrieme pripraveným, tiež vychladeným krémom a zrolujeme. Zabalíme do papiera a odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
  6. Tak to by bolo pripravené k nejakému chladenému nápoju, krája sa dobre, je vláčna, bez múky a dá sa prispôsobiť vašim chutiam.