Cuketový nákyp

Autor receptu: klaura

Ďalšie jedlo z mojej obľúbenej cukety ... darmo ... je sezóna ...

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Neošúpanú mladú cuketu (keď je cuketa staršia ošúpeme ju a vyberieme jadierkovú časť) nastrúhame do misy, nesolíme, nežmýkame, pridáme na malé kocky nakrájanú salámu, tvrdý syr, vajcia, kyslú smotanu (ja dávam biely jogurt asi 200g), olej, prášok do pečiva, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením. Dobre premiešame a podľa potreby zahustíme hrubou múkou, aby zmes nebola ani hustá ani veľmi riedka. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
  2. Pekáč vymažeme maslom a posypeme strúhankou, zmes do neho vylejeme, zarovnáme a dáme piecť asi na 1 hodinu. Pečieme pomaly do červena. Podávame s varenými zemiačkami a šalátom. Napríklad kapustovým, ktorý som tiež dnes pridala na varechu. :) Čas pečenia prispôsobíme hrúbke zmesi v pekáči.