Čučoriedky vo vlastnej šťave
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 22. augusta 2012
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 22. augusta 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Suroviny na 1 liter kompótu: | |
500 g |
|
500 g (pomer cukru a čučoriedok si môžete nastaviť aj sami. ) |
|
Postup
-
1
Čučoriedky nakladáme do pohárov a po vrstvách presypávame cukrom. Pokračujeme striedavo čučoriedky – cukor, až kým nenaplníme poháre.
- 2
Uzavrieme a sterilizujeme, kým čučoriedky nepustia šťavu. Po vysterilizovaní poháre obrátime hore dnom.
- 3
Na čo si dať pozor: Zavárajte nepoškodené ovocie a zeleninu ihneď po zbere. Dbajte na čistotu pohárov. Presvedčte sa, že sú neporušené viečka, najlepšie sú nové a dobre dotiahnuté. Správna teplota pri zaváraní je od 65 oC do 90 oC – to je „betónová istota“. Označte si tiež dátum zavárania.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu