Čučoriedky vo vlastnej šťave

Autor receptu: redakcia

Suroviny


  • Suroviny na 1 liter kompótu:
  • 500 g cukor
  • 500 g (pomer cukru a čučoriedok si môžete nastaviť aj sami. ) čučoriedky

Postup

  1. Čučoriedky nakladáme do pohárov a po vrstvách presypávame cukrom. Pokračujeme striedavo čučoriedky – cukor, až kým nenaplníme poháre.
  2. Uzavrieme a sterilizujeme, kým čučoriedky nepustia šťavu. Po vysterilizovaní poháre obrátime hore dnom.
  3. Na čo si dať pozor: Zavárajte nepoškodené ovocie a zeleninu ihneď po zbere. Dbajte na čistotu pohárov. Presvedčte sa, že sú neporušené viečka, najlepšie sú nové a dobre dotiahnuté. Správna teplota pri zaváraní je od 65 oC do 90 oC – to je „betónová istota“. Označte si tiež dátum zavárania.