Čučoriedková torta

Autor receptu: matus113

Sýta, ale zato vynikajúca pochúťka, od ktorej je ťažké sa odtrhnúť.

6
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr do penista vyšľaháme 3 vajcia s práškovým cukrom. Keď ich vyšľaháme postupne pridáme všetky ingrediencie: 3 lyžice vody, balíček vanilkového cukru, múku, kukuričný škrob, polovicu prášku do pečiva a lyžicu kakaa. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto.
  2. Tortovú formu si vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej vyšľahané cesto a dáme piecť na 180 stupňov.
  3. Vyšľaháme si obidve šľahačky aj so stužovačmi a vanilkovým cukrom. Po vyšľahaní pridáme zbytok práškového cukru a zľahka vmiešame.
  4. Upečený korpus si rozdelíme na tri časti. Na prvú tretinu korpusu nanesieme trochu vyšľahanej šľahačky, aby cesto nebolo suché. Na to poukladáme čučoriedky. Buď máme čerstvé, zavárané alebo mrazené. Na čučoriedky znova rozotrieme šľahačku a zakryjeme ďalšou časťou korpusu. Zopakujeme ten istý postup ako pri prvej vrstve. Na poslednú vrstvu torty dáme zbytok šľahačky a na to opäť poukladáme čučoriedky.
  5. Ako posledný krok si pripravíme citrónovú polevu podľa návodu: do troch lyžičiek studenej vody nasypeme obsah balíčka a budeme miešať aspoň 2 minúty. Vymiešanú polevu nalejeme na vrch torty. Tortu dáme do chladničky, aby cesto nažilo ovocím a aby stuhla.