Croissant

Autor receptu: jerica

V tomto teple snažím si uľahčiť pečenie , zvolila som pečenie pre vnukov rýchlovku , čo je na tom dobré , že croissant majú veľmi radi. Ináč sme celé dni na kúpalisku , dnes sme ostali doma na oddychovke , s pečením som si uľahčila a vybrala vrecko z mrazničky a šup na plech. Nestačila som ani pofotiť , hneď bolo po nich . Hodia sa k vínu , sú nenáročné na prípravu , návšteva vás neprekvapí . Nechcem robiť reklamu , mrazené polotovary sú tiež jedna pomôcka v tejto uponáhľanej dobe.

20 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. otvorím balík kde je osemnásť mrazených rožkov , poukladám na plech , nechám kysnúť , podľa toho ako je v miestnosti teplo , dnes bolo tak teplo , že za hodinu boli vykysnuté , natrela som rozšľahaným vajíčkom , posypala sézamom , osolila , dala do trúby piecť na dvadsať minút , nechala vychladnúť .
  2. foto počas pečenia
  3. a je po rožkoch .
  4. druhá várka