Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi nezhnednú. Potom trochu pomiešame a necháme ešte zohrievať, až získame kávovú farbu. (Zmes nesmie byť hustá.) Do malých formičiek (150 ml) nalievame karamel ako základ a necháme stáť.
  2. Puding: Rúru zohrejeme na 180 °C. V jednej nádobe dobre rozmiešame vajce, pridáme zahustené sladené mlieko, zahustené mlieko a vanilku a miešame ďalej, kým nevznikne homogénna zmes. Nalejeme do formičiek takmer doplna a pečieme asi 40 minút. Konzumujeme studené.