Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Karamel: Do malého hrnca
dáme vodu, citrónovú šťavu
a cukor. Pomiešame a zohrejeme
pomaly, kým okraje zmesi nezhnednú.
Potom trochu pomiešame
a necháme ešte zohrievať,
až získame kávovú farbu. (Zmes
nesmie byť hustá.) Do malých formičiek
(150 ml) nalievame karamel
ako základ a necháme stáť.
- Puding: Rúru zohrejeme
na 180 °C. V jednej nádobe
dobre rozmiešame vajce, pridáme
zahustené sladené mlieko,
zahustené mlieko a vanilku a miešame
ďalej, kým nevznikne homogénna
zmes. Nalejeme do formičiek
takmer doplna a pečieme
asi 40 minút. Konzumujeme studené.
|