Foto: bosorkatt
Úžasný čokoládový koláčik od kamarátky Zuzky.
30
porcií
porcií
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Biskvit: | |
7 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
4 PL |
|
7 ks |
|
na potretie |
|
Poleva: | |
200 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
4 ČL |
|
0,5 dl |
|
Na poliatie biskvitu: | |
1 šálka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín upečieme biskvit na veľký plech klasickým spôsobom. Necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnutý koláčik hojne polejeme uvarenou vlažnou nescafé s rumom a potrieme ríbezľovým džemom.
- 3
Nad parou roztopíme maslo, pridáme ostatné suroviny, vymiešame na hladkú uzmes a necháme mierne vychladnúť. Vlažnou polevou polejeme koláčik a rozotrieme. Môžeme posypať čokoládou, orechami, kokosom alebo nechať iba zaliate kakaovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu