Čokoládový krém fotorecept
Foto: olinecka
Tento krém je vynikajúci pre toho, kto má rád čokoládu
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajička a cukor vyšľaháme do penista. Dáme nad paru a miešame varechou do zhustnutia 20 - 25 minút.
-
2
Čokoládu polámeme na kúsky a rozpustíme.
-
3
Keď sme si rozpustili čokoládu, pridáme ju do vaječnej hmoty a ešte miešame trocha nad parou. Hotovú zmes necháme vychladnúť.
-
4
Maslo vymiešame do hladka a spojíme s čokoládovou zmesou. Tento krém je vhodný na koláče a torty.
obdivujem vsetkych, ktori dokazu stat 20-25 min pri sporaku a slahat a slahat a slahat. Moja ucta a klobuk dole, lebo ja to nedam!
Ale veď to nie je dlho a výsledok stojí zato, krásny dník.
predtým som nad parou miešala mixérom tiež tak dlho, skoro mi ruka odpadla, lebo nástroj tiež nie je ľahký a nadôvažok ho treba držať vyššie, lebo nádoba na nádobe...poradila som si tak, že najprv na nižšom jedálenskom stole mixérom vyšľahám do peny vajcia s cukrom a ked sa cukor roztopil, vtedy dávam nad paru a miešam stierkou, len spodok prevraciam navrch, aby sa neprichytil (voda nesmie veľmi vrieť), a zanedlho vaječná hmota zhustne, keď dosiahne potrebnú teplotu. Je to jeden z najlepších čokoládových krémov.
No to musel vyzerať pec v kuchyni.Ja iba varechou...a mám to v pohode...
Na Teba som Izka myslela, že čoko krém ešte takýto si nerobila, šikovnica.Krasny dník všetkým.
Super,aj takto sa dá.
Tak toto je úplne bombastický poznatok. Doteraz som si myslel, že čokoládový krém je vynikajúci pre toho, kto má rád ananás.
Ďalšia vyvrtka!!!! Na Vareche, či?????
haha, no pec v kuchyni je tá:-)) ale nebola ofŕkaná inak ani vtedy, len mi ruka skoro odpadla
dakujem za dobru radu, ak sa odhodlam, urcite ju uplatnim. Peknu nedelu Ti prajem.