Čokoládový krém

benyy20 - bez fotkybenyy20, 4. marca 2012

Čokoládový krém (ang. Chocolate Ganage) je niečo ako rozpustená čokoláda,ale má lepšiu chuť. Používa sa kdekoľvek chcete,no najmä do cesta na koláče. Ako poleva Zobraziť celý popisČokoládový krém (ang. Chocolate Ganage) je niečo ako rozpustená čokoláda,ale má lepšiu chuť. Používa sa kdekoľvek chcete,no najmä do cesta na koláče. Ako poleva sa to nehodí,pretože tento krém netuhne.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/4 hrnček
1 PL




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky si nalámeme čokoládu a necháme stranou.

  2. 2

    Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou kúsky čokolády. Nemiešame,necháme 2 minúty stáť.

  3. 3

    Po 2 min zmes zamiešame,čokoláda sa nám krásne spojí so smotanou. Primiešame maslo a krém je hotový. Tento krém môžeme použiť do koláčov,kde sa používa rozpustená čokoláda,alebo namiesto kakaa.

Diskusia k receptu

afataga
ja robievam skoro take iste, ale inak :-) nad parou zohrejem slahackovu smotanu a do nej nalamem cokoladu a necham rozpustit, maslo uz netreba a pouzivam to aj ako polevu, nevadi ze uplne nestuhne
danielas
Dobrý nápad! Môže teda pekne ukázať pod bielou šľahačkou,čo Ty na to?
valeri
Krémov do zákuskov nikdy nie dosť, aj tento sa mi páči, beriem si recept
benyy20
@danielas výborný nápad :) len ja by som potom ešte pridal do krému aj trochu cukru :) vyskúšaj,môže to byť perfetkné:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia