Foto: amelie
Ľahko a rýchlo:-)
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
150 ml |
|
400 m,l hustá |
|
150 ml, silná |
|
4 pl, holandského typu |
|
200 g |
|
2 vrecúška |
|
1 vrecúško |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si dve veľké misy. V jednej zmiešame sypké, v druhej vlhké suroviny (vrátane vajec). Uvarená káva má byť vychladnutá.
-
2
Rozšľahané vlhké suroviny primiešavame do suchých, kým nevznikne cesto. Malo by skôr padať ako stekať z varešky. Naplníme ním mafinové formičky do dvoch tretín. Bielu čokoládu rozlámeme na okienka a doprostred každej formičky vložíme po jednom.
-
3
Rúru predhrejeme na 180°C, teplovzdušnú stačí na 160 stupňov. Ak máme silikónové formy, uložíme ich na plech na pečenie.
-
4
Mafiny pečieme 20-25 minút podľa vlastností rúry. Môžeme ich piecť súčasne. Hotové vyberieme a necháme chvíľku - asi 5 minút - vychladnúť na mriežke, kým ich vykklopíme z formičiek. Z tejto dávky surovín upečiete okolo 40 mafinov, ak máte menšie formičky, tak aj viac. Uviedla som dávku, z ktorej ich pečiem ja, lebo ich milujú deti a tých je všade plno:-) Páčia sa im najmä biele srdiečka, ako povedala susedkina malá vnučka. Tak som ich takto nazvala.
Diskusia k receptu