Čokoládové molleux s chuťou vianočných perníčkov

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vezmeme 4 kávové šálky (alebo iné podobné formy) a vymažeme ich maslom.
  2. Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame vajcia, cukor, perníkové korenie a múku a zmes vlejeme do rozpustenej čokolády a zamiešame.
  3. Hotovú zmes rozdelíme na štyri porcie a nalejeme do šálok (alebo iných foriem). Pečieme v rúre asi 12 minút.
  4. Po dopečení necháme vychladnúť asi 2 minúty. Koláče vyklopíme zo šálok, posypeme práškovým cukrom a naaranžujeme na tanier.
  5. Podávame s kompótom, zmrzlinou alebo čokoládovým toppingom.
  6. Náš tip: Perníkové korenie dodá dezertu vianočnú chuť. Pre umocnenie efektu podávame s tradičným vianočným pečivom.