Foto: sedmoskaredka
Pre milovníkov horkej čokolády a kávovej vône
30
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom. Múku, kakao, kávový prášok ( ja dávam instantný, bezkofeínový) a čokoládu zmiešame a pridáme k maslu.
- 2
Mokrými rukami formujeme malé guľôčky, veľké asi ako väčší lieskovec. Mne vyšlo 30 kusov. Tie kladieme na papierom vyložený plech a roztláčame vidličkou namočenou v múke. Pečieme pri 180°C asi 10 minút.
- 3
Po vychladnutí namáčame kekse do džemu a čokolády. Takéto kekse ale dosť zmäknú a treba ich rýchlo zjesť, preto ich ja najnovšie namáčam len do čokolády alebo vôbec nenamáčam, sú výborné aj tak, chutia potom mierne horko.Vyskúšať treba všetky varianty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu