Čokoládová tehla

terreza - fotkaterreza, 14. septembra 2012

Toto je spomienka na moje detstvo. :)

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
150 g
1/2 bal.
30 g
1 PL
Plnka:
250 g
2-3 PL
2-3 PL pikantný
podľa chuti
Poleva:
100 g (posekaná)
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme múku, pr. do pečiva, kakao a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do truhličkovej formy vystlanej papierom. Pečieme na 180st., pečie sa dlhšie, lebo cesto je tekuté. Po upečení je cesto ľahučké. Počas pečenia by sa mala po celej dĺžke koláčika urobí priehlbina (spľasne), do ktorej sa dáva krém, ak sa vám neurobí, dá sa vytvarovať mechaniky, stlačením stredu, alebo je možné tehličku rozrezať a urobiť rezy, ale opatrne!

  2. 2

    KRÉM: Celé originál maslo vymiešame s pr. cukrom, 2-3PL pikantného džemu a kakaom (kakao a cukor podľa chuti). Natrieme na vrch a boky tehly a celú ju oblejeme čokoládovou polevou.

  3. 3

    POLEVA: čokoládovú polevu robím vždy len čokoláda a maslo 1:1. Ak môžem poradiť, čokoládu nikdy nedávajte na koláč kým je teplá (až keď je letná) a nikdy ju neprevarte!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče

Diskusia k receptu


Jeden komentár