Toto je spomienka na moje detstvo. :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
30 g |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL pikantný |
|
podľa chuti |
|
Poleva: | |
100 g (posekaná) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme múku, pr. do pečiva, kakao a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do truhličkovej formy vystlanej papierom. Pečieme na 180st., pečie sa dlhšie, lebo cesto je tekuté. Po upečení je cesto ľahučké. Počas pečenia by sa mala po celej dĺžke koláčika urobí priehlbina (spľasne), do ktorej sa dáva krém, ak sa vám neurobí, dá sa vytvarovať mechaniky, stlačením stredu, alebo je možné tehličku rozrezať a urobiť rezy, ale opatrne!
- 2
KRÉM: Celé originál maslo vymiešame s pr. cukrom, 2-3PL pikantného džemu a kakaom (kakao a cukor podľa chuti). Natrieme na vrch a boky tehly a celú ju oblejeme čokoládovou polevou.
- 3
POLEVA: čokoládovú polevu robím vždy len čokoláda a maslo 1:1. Ak môžem poradiť, čokoládu nikdy nedávajte na koláč kým je teplá (až keď je letná) a nikdy ju neprevarte!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu