Foto: azzaro
Čokoládová pena je na leto jednou z mojich obľúbených sladkostí. Netreba ju piecť, čiže nerobím zbytočné teplo a je plná čokolády. Snáď v každom Zobraziť celý popisČokoládová pena je na leto jednou z mojich obľúbených sladkostí. Netreba ju piecť, čiže nerobím zbytočné teplo a je plná čokolády. Snáď v každom recepte na čoko penu je cukor. Ja naozaj netuším prečo. Čokoláda sladká je nie? Ja používam kombináciu 50% a 80%, ale stačila by aj 50% (pokiaľ nie ste ako ja čokoholik) a verte mi cukor v nej netreba :). Rôzne variácie na túto peničku a ďalšie recepty nájdete v mojom bloggu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
príprava
Postup
-
1
Čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli (kastról s vodou dáme na sporák variť, keď nám voda začne bublať vypneme sporák. Do žiaruvzdornej misky dáme čokoládu a postavíme ju na kastróla s vodou, tak aby sa voda nedotýkala misky). Rozpustenú čokoládu odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme bielka na pevnú penu.
- 2
Do čokolády nalejeme 60ml šľahačky, žĺtka a opatrne zamiešame. Nakoniec do hmoty OPATRNE zamiešame vyšľahané bielka.
- 3
Vyšľaháme si šľahačku, ktorá nám ostala a OPATRNE ju zamiešame do hotovej peničky. Naplníme ju do hrnčekov, alebo mištičiek a dáme do chladničky schladiť minimálne na 2 a pol hodinky. Ak chcete použiť ovocie, na záver ešte pred plnením zamiešajte aj ovocie. Ak používate zmrazené nerozmrazujte a kľudne ho tam zamiešajte podľa chuti. Dobrú chuť. K :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu