Chutna talianska piadina

caterina - bez fotkycaterina, 16. septembra 2013
Chutna talianska piadina
Foto: caterina

Piadina je moje velmi oblubene rychle jedlo. Najlepsiu ju pripravuje moj manzel :)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Postup je velmi jednoduchy: placku si kratko opecieme z obidvoch stran na panvici (olej nie je potrebny, ale treba davat pozor, aby neprihorela). Ohen zmiernime, pridame platkovy syr (akykolvek, tentokrat sme pouzili eidam) a pockame kym sa mierne roztecie. Placku premiestnime na tanier, pridame platky prosciutta, nakrajane rajciny a bohatu vrstvu cerstveho salatu (moze byt miesany - rucola, ladovy a pod.). Prelozime napoly a prekrojime. Podavame s dobre vychladenym bielym vinkom :) Piadinu som prvykrat ochutnala v Taliansku, ale musim sa priznat, ze ju mam dokonca radsej ako pizzu.

    Chutna talianska piadina - obrázok 1

Diskusia k receptu

tiginko
naše obľúbené raňajky v Taliansku - po naplnení krátko zapečené do chrumkava a sploštené akurát do ruky, s trčiacou rukolou po stranách :-) Lyžiarky na nohách, v jednej ruke piadini a v druhej voňavé ristretto, neviem sa dočkať :-)
caterina
je to taka mini calzone, casto pouzivame aj celozrnnu placku a chut je rovnako velmi dobra. mam rada hlavne to mnozstvo salatu v nej :)
caterina
nie, iba opiect z oboch stran, placka sa da kupit hotova, u nas zrejme pod nazvom tortillas, pravu piadinu som nenasla :(
alex37
hej tortila sa predáva, tak fajn vyskúšame :)
marianne
Ty budes sikovna baba:-) pre mna ako stvorene,letny obed ako vysity...
caterina
@marianne dakujem krasne za kompliment! Piadina je velmi rychla na pripravu, ale uzasne chutna ;) Ak som inspirovala, velmi ma to tesi!!!
iva2111
Včera jsme dělali domácí piadine, s kozím sýrem, rukolou a rajčaty. Opravdu jsou výborné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia