Chrumkavé čokoládové pralinky nepečené

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 ks
porcií
40/30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: papier na pečenie, 25 papierových košíčkov na pralinky (Ø 2,5 cm)
  2. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky.
  3. Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom.
  4. Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade.
  5. Pred podávaním pocukrujeme.
  6. TIPY: Pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť. Polevu de Luxe 35 % kakao je možné nahradiť polevou tmavou.