Chrumkavé čokoládové pralinky nepečené
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 ks porcií |
40/30 minút príprava |
Postup- Ešte potrebujeme: papier na pečenie, 25 papierových košíčkov na pralinky (Ø 2,5 cm)
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky.
- Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom.
- Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade.
- Pred podávaním pocukrujeme.
- TIPY: Pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť.
Polevu de Luxe 35 % kakao je možné nahradiť polevou tmavou.
|