Chrumkavá brokolica - rýchla večera

nefertiti16 - fotkanefertiti16, 2. februára 2013

Viem, že receptov na prípravu brokolice je tu už dosť, no tento som sa rozhodla sem pridať, lebo je rýchly a nenáročnýa jeho autorom Zobraziť celý popisViem, že receptov na prípravu brokolice je tu už dosť, no tento som sa rozhodla sem pridať, lebo je rýchly a nenáročnýa jeho autorom je vlastne môj 15-ročný syn. Takéto recepty aj ja mám rada, lebo sa netreba riadiť nijakým udaným množstvom ingrediencií, len vlastnými chuťovými pohárikmi. A to je u nás obľúbená činnosť pri príprave jedál - čo špajza, alebo chladnička dá :-)

4 - 6
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
podľa chuti (plátkový,tavený, v črievku alebo strúhaný
podľa chuti alebo akékoľvek korenie
podľa chuti
pokvapkať alebo olivový




Postup

  1. 1

    Brokolicu očistíme, opláchneme vodou a rozoberieme na menšie kúsky. Dáme do osolenej vriacej vody variť asi tak na cca 5 min. Vyberieme, opláchneme studenou vodou a uložíme do zapekacej misy (alebo plechu). Poukladáme na to syr podľa výberu - syn použil plátkový a tavený syr Niva. Posypeme na syr podľa chuti vegetou a ľubovoľným korením podľa chuti - tam použil grilovacie korenie na zeleninu a korenie na pizzu. Celé to pokvapkáme olejom a dáme zapiecť asi tak na 15 min. - kým sa syr pekne neroztopí. Vyberieme a papkáme :-) Ako prílohu si k tomu môžte opražiť tousy s cesnakom, alebo pre tých hladnejších - opekané zemiaky, na ktoré tu už tiež je recept, no naše boli takéto: - v slanej vode sme asi tak 5 min. povarili očistené, na štvrťky pokrájané zemiaky, scedili, rozrobili si hladkú múku s vegetou, troškou soli, mletou paprikou, mletým čiernym korením, alebo jednoducho pridáte nejaké ľubovoľné grilovacie korenie na mäso alebo na americké zemiaky a touto zmesou posypeme horúce zemiaky, premiešame, aby sa dobre nalepila zmes na ne a dáme na naolejovaný plech zapiecť.

  2. 2

    Počas pečenia premiešame a pokvapkáme rastlinným alebo olivovým olejom. Na obrázku ich máme už hotové, priložené k zapečenej brokolici.

  3. 3

    Tú brokolicu netreba variť dlho, a ani dlho zapekať, aby nebola veľmi mäkká. Tie uvedené minúty asi tak zodpovedajú tej jej chrumkavosti. No a takto to vypadá, keď varia tínedžeri :-). Bez nejakých receptov, len tak voľne z hlavy popustiť uzdu fantázií. Oni vôbec majú voľnosť radi.

Diskusia k receptu

sisuk
Super! Jednoduché, rýchle a určite aj chutné! Vyskúšame
helca103
páči sa mi tvoj recept, brokolicu mám veľmi rada takže si ho ukladám a určite vyskúšam.
garanco
Veľmi sa mi hodí tento recept, mám brokolicu a bude z nej niečo iné, ako obvykle!
jeery
Brokoicu milujem a priznám sa že toto je pre mňa niečo nové.Rád vyzkúšam.Volnosť je vec pomíjivá :-))
vanilka31
veru, vyskúšam:-)) a mňa napadol aj karfiol, ten mám doma, možno by to tiež nebolo zlé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia