Foto: iva63
celozrnný chlebík ako ho pečiem ja....
na 200 °C
Postup
-
1
všetky suroviny dáme do misky...hákmi miesime cesto
-
2
cesto je redšie, dávam pol litra vody...ale to je v poriadku, chlebík je potom taký fajnový vzdušný, dierkovaný-:)
-
3
cesto necháme prikyté v teple kysnúť
-
4
ked je dostatočne vykysnuté tak ho jemne preklopíme z misky a doslova ho "nalejeme" do papierom vyloženej formy na pečenie chlebíka
-
5
rúru rozohrejeme na 200stupňov...chlebík vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200stupňov 45 minút...potom chlebík vyklopíme z formy, dáme dole papier na pečenie a vložíme znovu do rúry na 10 minút zapiecť...položíme už len voľne na mriežku do rúry...nie na plech a ani do formy..nech sa boky trochu zapečú
-
6
po uplynutí doby pečenie, teda 55 minút - vyberieme chlebík von z rúry a necháme ho voľne vychladnúť na mriežke
-
7
až úplne vychladnutý ho nakrájame ...ja krájam na veľmi tenučké krajíčky...a skladujem ho iba zabalený v ľanovej utierke, vydrží dlho čerstvý a tiež si dlrží dostatočnú vlkosť....
-
8
chutí naozaj vynikajúco...prajem dobrú chuť!
-
9
v tomto recepte som piekla z tých dvoch druhov múk
nepiekla,už sa teším na jeho chuť...
Ja davam lyzicku medu ku kvasniciam. A pocas pecenia potieram slanou vodou, potom je chrumkava korka. Ukladam do KK.
Ivi moc děkuji za odpověď,hned jak sním chlebík tak se na ně vrhnu.Ještě se chci zeptat,když nemám plec na bagety upeču je i na klasickém plechu třeba každou oddělenou pečícím papírem?
ďakujem za komentár aj fotografiu -:)