Chia puding

figovnik - bez fotkyfigovnik, 20. mája 2015
Chia puding
Foto: figovnik

Veľmi jednoduchý, nenáročný a hlavne zdravý. www.figovnik.com

15 minút
príprava

Suroviny

1/4 šálky
1 a pol šálky




Postup

  1. 1

    Mlieko môže byť aj kravské, alebo mandľové, ryžové, ovsené, atď ... Plus môžeme pridať: úplne hocičo ! banány, jahody, iné ovocie, mandľe, kokos, oriešky, goji, kakaové bôby, kto chce sladšie trocha medu alebo cukor z kokosových kvetov, amarant, … V tomto recepte kombinujem chia puding + banány, cukor z kokosových kvetov, kakaové bôby, amarant a mandľe.

    Chia puding - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zalejeme chia semiačká s mliekom, poriadne rozmiešame s metličkou/vidličkou, aby sa netvorili hrudky. Dáme do chladničky odstáť. Po 10-15 min ešte raz premiešame (toto môžeme ešte zopakovať neskôr). Necháme v chladničke na pár hodín (ideálne cez noc), kým sa semiačká nenapučia a hmota nezhustne. Potom delíme do pohárikov a vrstvíme s ostatnými ingredienciami.

Diskusia k receptu

svedka
Takisto si robim s kokosovym mliekom, ale teda nie mliekom z kokosu, ale rastlinnym kokosovym :) s goji :)
deria
zaujímalo by ma, prečo to treba dať (aj na noc) do chladničky?
figovnik
@deria nie je to potrebné dať na noc do chladničky, v podstate by chia semiačká mali byť do hodinky celkom napučané, na noc do chladničky sa to len odporúča :) vyskúšaj a uvidíš čo ti viac vyhovuje :)
kukulienka71
s kokosovým mliekom, riedila som ho vodou, ale aj tak sa mi podaril pekne hustý puding. Pridala som mleté orechy, trocha cukru z kokosových kvetov a hrozienka, tie tam veľmi pasujú. Veľká dobrota, vďaka:-)


figovnik
@kukulienka71 mňam ! tak toto vyzerá perfektne ! mám doma granátové jablko ! veľkú chuť si mi teraz urobila ! :) teším sa, že chutí !
pipnat
aj mne chutia chia semienka, vraj stačia na deň len dve čajové lyžičky semienok a toto je megadávka:)ale určite vyskúšam...
aleana
Ako dlho to vydrží v chladnicke? Môže to stáť aj viac dní?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia