Cheesecake

lamey - bez fotkylamey, 17. septembra 2015
Cheesecake
Foto: lamey

Hľadala som nejaký zaujímavý cheesecake, ktorý by však zároveň nebol náročný. Veľmi sa mi páčil recept Čokoládový nepečený cheesecake od @Kacena65, tak som ho trochu modifikovala a vznikol môj recept.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 bal. Zuzanky
100 g
500 g
350 ml
400 g
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme valčekom alebo tyčovým mixérom a pridáme rozpustené maslo. Zmes roztlačíme do tortovej formy vystlanej potravinovou fóliou alebo alobalom. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Zatiaľ nad parou rozpustíme 300g bielej čokolády. V miske vyšľaháme jednu šľahačkovú smotanu (250ml) do nej opatrne vmiešame celý tvaroh a vanilkový cukor. Rozpustenú čokoládu pridáme k tvarohovej zmesy a poriadne vymiešame, aby sa všetko spojilo. Ak je potrebné môže sa ešte zmes dosladiť trochou cukru. Ja som už cukor nepridávala, pretože biela čokoláda je sama o sebe veľmi sladká. Takto pripravenú zmes vylejeme na sušienkový korpus a pekne uhladíme.

  3. 3

    Polevu pripravíme tak, že nad parou v 100ml šľahačkovej smotany rozpustíme 100g čokolády. Vylejeme na plnku. Ozdobiť môžme napr. ovocím a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 12 hodín.

    Cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj mne s páči, je pekný a podľa surovín v ňom aj dobrý, to ovocie by som dala v každom prípade, tak je chutnejší.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha