Cheesecake

Autor receptu: lamey

Hľadala som nejaký zaujímavý cheesecake, ktorý by však zároveň nebol náročný. Veľmi sa mi páčil recept Čokoládový nepečený cheesecake od @Kacena65, tak som ho trochu modifikovala a vznikol môj recept.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme valčekom alebo tyčovým mixérom a pridáme rozpustené maslo. Zmes roztlačíme do tortovej formy vystlanej potravinovou fóliou alebo alobalom. Dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Zatiaľ nad parou rozpustíme 300g bielej čokolády. V miske vyšľaháme jednu šľahačkovú smotanu (250ml) do nej opatrne vmiešame celý tvaroh a vanilkový cukor. Rozpustenú čokoládu pridáme k tvarohovej zmesy a poriadne vymiešame, aby sa všetko spojilo. Ak je potrebné môže sa ešte zmes dosladiť trochou cukru. Ja som už cukor nepridávala, pretože biela čokoláda je sama o sebe veľmi sladká. Takto pripravenú zmes vylejeme na sušienkový korpus a pekne uhladíme.
  3. Polevu pripravíme tak, že nad parou v 100ml šľahačkovej smotany rozpustíme 100g čokolády. Vylejeme na plnku. Ozdobiť môžme napr. ovocím a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 12 hodín.