Cheesecake
Autor receptu: lamey
Hľadala som nejaký zaujímavý cheesecake, ktorý by však zároveň nebol náročný. Veľmi sa
mi páčil recept Čokoládový nepečený cheesecake od @Kacena65, tak som ho trochu
modifikovala a vznikol môj recept.
10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Sušienky rozdrvíme valčekom alebo tyčovým mixérom a pridáme rozpustené maslo. Zmes roztlačíme do tortovej formy vystlanej potravinovou fóliou alebo alobalom. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Zatiaľ nad parou rozpustíme 300g bielej čokolády.
V miske vyšľaháme jednu šľahačkovú smotanu (250ml) do nej opatrne vmiešame celý tvaroh a vanilkový cukor. Rozpustenú čokoládu pridáme k tvarohovej zmesy a poriadne vymiešame, aby sa všetko spojilo. Ak je potrebné môže sa ešte zmes dosladiť trochou cukru. Ja som už cukor nepridávala, pretože biela čokoláda je sama o sebe veľmi sladká.
Takto pripravenú zmes vylejeme na sušienkový korpus a pekne uhladíme.
- Polevu pripravíme tak, že nad parou v 100ml šľahačkovej smotany rozpustíme 100g čokolády. Vylejeme na plnku. Ozdobiť môžme napr. ovocím a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 12 hodín.