Foto: malinka711
Som si istá, že viacerí z vás rozmýšľajú nad tým ako svoje školopovinné deti či vnúčatá odmeniť za celoročné úsilie vynaložené v škole :D:D Zobraziť celý popisSom si istá, že viacerí z vás rozmýšľajú nad tým ako svoje školopovinné deti či vnúčatá odmeniť za celoročné úsilie vynaložené v škole :D:D napríklad ja som seba a svojho brata odmenila týmto cheesecakom a dúfam, že ním inšpirujem aj vás ........
porcií
Suroviny
375 g |
|
375 g |
|
230 g |
|
3 ks celé |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
Korpus: | |
125 g (napr. BEBE) |
|
55 g |
|
45 g rozpustené |
|
Rozpečené jahody: | |
500 g |
|
90 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 140°C. Jahody umyjeme, odstopkujeme, dáme do zapekacej misy a posypeme cukrom.
-
2
Vložíme ich do vyhriatej rúry, kde ich ,,pečieme" 15 minút, teda kým nepustia šťavu a nezmeknú ...
-
3
Pripravíme si korpus. Sušienky rozmixujeme v mixéri a zmiešame s mandľami a maslom. Tortovú formu vymastíme a naspodok dáme papier na pečenie, ktorý vystrihneme vo veľkosti formy. Zmes natlačíme do formy aj na boky a dáme stuhnúť do chladničky.
-
4
Ostatné suroviny, teda ricottu, smotanový syr, cukor, vajcia, citrónovú kôru a vanilkový extrakt vymiešame dohladka (najlepšie v mixéri). Vylejeme do formy na vychladený korpus a formou niekoľkokrát pobúchame o stôl, aby sme odstránili prebytočný vzduch, ktorý vystúpi na povrch ( budete vidieť malé bublinky na vrchu).
-
5
Do hrnca s väčším priemerom ako má forma dáme vriacu vodu a vložíme doň formu.
-
6
Cheesecake pečieme v rúre vyhriatej na 160°C a pečieme ho 25-30 minút pričom rúru vôbec neotvárame. Potom skontrolujeme, či je hotový. Okraje by sa mali odlepovať od formy a keď poklepeme lyžicou o kraj formy, tak by sa mal triasť ako želatína. Hotový cake však nevyberáme z rúry ale necháme ho v mierne pootvorenej (ja vložím medzi dvierka varechu) rúre úplne vychladnúť (najlepšie cez noc). Vychladnutý cake dáme ešte aspoň na hodinu do chladničky a potom podávame s rozpečenými jahodami.
preco kladies formu do hrnca? mne sa stava, ze tuk preteka z formy na dno rury...tak preto?