Cheesecake s rozpečenými jahodami

malinka711 - fotkamalinka711, 30. júna 2011

Som si istá, že viacerí z vás rozmýšľajú nad tým ako svoje školopovinné deti či vnúčatá odmeniť za celoročné úsilie vynaložené v škole :D:D Zobraziť celý popisSom si istá, že viacerí z vás rozmýšľajú nad tým ako svoje školopovinné deti či vnúčatá odmeniť za celoročné úsilie vynaložené v škole :D:D napríklad ja som seba a svojho brata odmenila týmto cheesecakom a dúfam, že ním inšpirujem aj vás ........

7-8
porcií

Suroviny

375 g
375 g
230 g
3 ks celé
1 PL
1 čl
Korpus:
125 g (napr. BEBE)
55 g
45 g rozpustené
Rozpečené jahody:
500 g
90 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 140°C. Jahody umyjeme, odstopkujeme, dáme do zapekacej misy a posypeme cukrom.

    Cheesecake s rozpečenými jahodami - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme ich do vyhriatej rúry, kde ich ,,pečieme" 15 minút, teda kým nepustia šťavu a nezmeknú ...

    Cheesecake s rozpečenými jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si korpus. Sušienky rozmixujeme v mixéri a zmiešame s mandľami a maslom. Tortovú formu vymastíme a naspodok dáme papier na pečenie, ktorý vystrihneme vo veľkosti formy. Zmes natlačíme do formy aj na boky a dáme stuhnúť do chladničky.

    Cheesecake s rozpečenými jahodami - obrázok 3
  4. 4

    Ostatné suroviny, teda ricottu, smotanový syr, cukor, vajcia, citrónovú kôru a vanilkový extrakt vymiešame dohladka (najlepšie v mixéri). Vylejeme do formy na vychladený korpus a formou niekoľkokrát pobúchame o stôl, aby sme odstránili prebytočný vzduch, ktorý vystúpi na povrch ( budete vidieť malé bublinky na vrchu).

    Cheesecake s rozpečenými jahodami - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca s väčším priemerom ako má forma dáme vriacu vodu a vložíme doň formu.

    Cheesecake s rozpečenými jahodami - obrázok 5
  6. 6

    Cheesecake pečieme v rúre vyhriatej na 160°C a pečieme ho 25-30 minút pričom rúru vôbec neotvárame. Potom skontrolujeme, či je hotový. Okraje by sa mali odlepovať od formy a keď poklepeme lyžicou o kraj formy, tak by sa mal triasť ako želatína. Hotový cake však nevyberáme z rúry ale necháme ho v mierne pootvorenej (ja vložím medzi dvierka varechu) rúre úplne vychladnúť (najlepšie cez noc). Vychladnutý cake dáme ešte aspoň na hodinu do chladničky a potom podávame s rozpečenými jahodami.

    Cheesecake s rozpečenými jahodami - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
zaujímavé,,, ešte som o tamto niečom nepočula... zaujímavý postup,,,určite chutnučké
cica2
fakt úžasný cheesecake, si šikuľka!
tetuska
piekla som minule, dávala som tvaroh a syr, bol vynikajúci, existuje viacero variant, dokonca som čítala aj s čokoládou, chcem skúsiť tie ďalšie, je to vďačný a chutný koláčik...
elantra
cheesecake je velmi vdacny kolac, za posledny tyzden som ho piekla dvakrat :D

preco kladies formu do hrnca? mne sa stava, ze tuk preteka z formy na dno rury...tak preto?
malinka711
ne ide o tú vriacu vodu v hrnci ... niekde som čítala, že tak sa prepečie rovnomernejšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia