Cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: babav
Podla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, ribezle, cucoriedky, ....) najlepsie v sezone. Dobre vychladeny chuti najlepsie!
8 porcií |
15 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Z pomletych tvrdych keksov ,1/4 salky cukru a roztopeneho masla si pripravime korpus ;vystelieme nim dno a steny okruhlej tortovej formy s volnym dnom;
odlozime do chladnicky;
- Do misy elektrickeho mixera dame zmaknuty cream cheese ,cukor a vanilku;
- Vyslahame do penista;
- Postupne po jednom pridavame vajcia a pokracujeme v slahani;
- Pridame kyslu smotanu a este chvilu slahame;
- Studeny korpus vyberieme z chladnicky a naplnime ho vyslahanou zmesou;
- Takto naplneny vlozime do predhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme 1 hodinu 10 minut;vypneme ruru a cheesecake nechame dalsiu celu hodinu vo vnutri otvorenej rury;Zabranime tak prudkemu ochladeniu,aby torta zrazu neklesla.
- Upeceny cheesecake(syrova torta);
- Vychladnuty na izbovu teplotu vlozime do chladnicky na 4 hodiny,najlepsie od vecera do rana;na povrch vylejeme ceresne uvarene vo vlastnej stave s cukrom a zahustene skrobovou muckou;
- Krajame ostrym nozom na rezy;
- Servujeme!