Cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: babav

Podla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, ribezle, cucoriedky, ....) najlepsie v sezone. Dobre vychladeny chuti najlepsie!

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Z pomletych tvrdych keksov ,1/4 salky cukru a roztopeneho masla si pripravime korpus ;vystelieme nim dno a steny okruhlej tortovej formy s volnym dnom; odlozime do chladnicky;
  3. Do misy elektrickeho mixera dame zmaknuty cream cheese ,cukor a vanilku;
  4. Vyslahame do penista;
  5. Postupne po jednom pridavame vajcia a pokracujeme v slahani;
  6. Pridame kyslu smotanu a este chvilu slahame;
  7. Studeny korpus vyberieme z chladnicky a naplnime ho vyslahanou zmesou;
  8. Takto naplneny vlozime do predhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme 1 hodinu 10 minut;vypneme ruru a cheesecake nechame dalsiu celu hodinu vo vnutri otvorenej rury;Zabranime tak prudkemu ochladeniu,aby torta zrazu neklesla.
  9. Upeceny cheesecake(syrova torta);
  10. Vychladnuty na izbovu teplotu vlozime do chladnicky na 4 hodiny,najlepsie od vecera do rana;na povrch vylejeme ceresne uvarene vo vlastnej stave s cukrom a zahustene skrobovou muckou;
  11. Krajame ostrym nozom na rezy;
  12. Servujeme!