Cestoviny s hubovou omáčkou

mimka09 - fotkamimka09, 3. októbra 2013
Cestoviny s hubovou omáčkou
Foto: mimka09
3-4
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-400 g
1 ks
3 strúčiky
100 6
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky a speníme na oleji, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, krátko orestujeme a pridáme na plátky nakrájané huby. Chvíľku orestujeme a podlejeme asi 100 ml vody, aby nám cibuľa a huby neprihoreli. Pridáme soľ, korenie a vegetu a necháme na miernom ohni variť za občasného miešania, pokiaľ huby nezmäknú asi 15 minút. Medzitým si uvaríme cestoviny.

  2. 2

    Keď huby zmäkli, pridáme tavený syr a miešame pokiaľ sa neroztečie. Podlejeme smotanou na varenie a povaríme za občasného miešania asi 10 minút. Keď nám omáčka trošku zhustla, pridáme nastrúhanú nivu a ďalej varíme za stáleho miešania asi 5 minút a omáčka je hotová.

  3. 3

    Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode a naopak omáčku zriedime pridaním mlieka alebo vody, v ktorej sa varili cestoviny. Podávame s rôznymi druhmi cestovín.

Diskusia k receptu

kimlo
Dal som 5*, lebo take jedla mam rad :-)
venusa
Jednoduche a rychle, dobre vyzerajuce. Tiez mam rada takuto kombinaciu a huby kde sa len da :)
mimka09
:) odporúčam vyskúšať, všetky chute sa dokonale dopĺňajú :)
syrynka6
Mmm milujem hubovo - syrové omáčky.. hneď to idem aj vyskúšať ;)
rikardo1979
tuto robievame uz roky rokuce :) je to najjednoduchsia omacka aku poznam a chuti super. Aj ked neodporucam jest vecer alebo na noc kedze je tazka na zaludok. Inak skus pri vareni nastruhat trosku muskatoveho orecha, uvidis aky genialny chutovy "kopanec" to dostane :D a taktiez ak niekto rad maso tak niekedy pridavame restovane kuracie prsia na male kocky alebo tiez sunku ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia