Foto: mimka09
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na kocky a speníme na oleji, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, krátko orestujeme a pridáme na plátky nakrájané huby. Chvíľku orestujeme a podlejeme asi 100 ml vody, aby nám cibuľa a huby neprihoreli. Pridáme soľ, korenie a vegetu a necháme na miernom ohni variť za občasného miešania, pokiaľ huby nezmäknú asi 15 minút. Medzitým si uvaríme cestoviny.
- 2
Keď huby zmäkli, pridáme tavený syr a miešame pokiaľ sa neroztečie. Podlejeme smotanou na varenie a povaríme za občasného miešania asi 10 minút. Keď nám omáčka trošku zhustla, pridáme nastrúhanú nivu a ďalej varíme za stáleho miešania asi 5 minút a omáčka je hotová.
- 3
Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, tak ju zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode a naopak omáčku zriedime pridaním mlieka alebo vody, v ktorej sa varili cestoviny. Podávame s rôznymi druhmi cestovín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu