Cesnaková nátierka

sandri - fotkasandri, 11. mája 2010

Obmena starej klasiky s pochúťkovou smotanou .... len ak by niekto nepoznal :))

15 minút
príprava

Suroviny

1 kelímok menší
2  črievka
3,4,5 strúčikov
200-300 gramov




Postup

  1. 1

    Pre rodinku na raňajky postačí menší kelímok pochúťkovej kyslej smotany (určite 16%), a 2 ks mäkkého syra, pre návštevu odporúčam pripraviť z veľkého kelímku a 3 ks syra. Vymiešame kyslú smotanu s mäkkým syrom pridáme pretlačený alebo nastrúhaný cesnak a nastrúhaný tvrdý syr.

  2. 2

    Množstvo cesnaku je individuálne, ale upozorňujem, že v tejto verzii nátierky ho cítiť podstatne viac ako v tej, kde sa dáva tatárska omáčka. Tiež množstvo tvrdého syra je veľmi variabilné, od 100 až po 300 gramov, táto nátierka ho pojme kopec, záleží od množstva, ktorým disponujeme a samozrejme od vašich chutí.

Diskusia k receptu

zdezda
ja robievam s termizovaným tvarohom, bez črievkového syra, ale pridám aj lyžicu tatarky, príp. majolky, tiež je dobrá a myslím, že aj lacnejšia :-)))
pugy
Mozem potvdit ze je super s tou tatarkou a ja davam aj struhanu mrkvu potm je taka pestreisia moze sa davat aj na ocka.Rychla a velmi chutna
wewesh
doma to robime so zmeknutym maslom cesnakom a karičkou na hrianky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia