Cesnaková nátierka
Autor receptu: sandri
Obmena starej klasiky s pochúťkovou smotanou .... len ak by niekto nepoznal :))
Postup
- Pre rodinku na raňajky postačí menší kelímok pochúťkovej kyslej smotany (určite 16%), a 2 ks mäkkého syra, pre návštevu odporúčam pripraviť z veľkého kelímku a 3 ks syra.
Vymiešame kyslú smotanu s mäkkým syrom pridáme pretlačený alebo nastrúhaný cesnak a nastrúhaný tvrdý syr.
- Množstvo cesnaku je individuálne, ale upozorňujem, že v tejto verzii nátierky ho cítiť podstatne viac ako v tej, kde sa dáva tatárska omáčka.
Tiež množstvo tvrdého syra je veľmi variabilné, od 100 až po 300 gramov, táto nátierka ho pojme kopec, záleží od množstva, ktorým disponujeme a samozrejme od vašich chutí.