Černicové rezy

anina6 - fotkaanina6, 17. marca 2014
Černicové rezy
Foto: anina6

Mala som v mrazničke černice z mojej záhrady a chcela som ich využiť na pečenie. Tak som upiekla takéto jednoduché rezy. Do piškotového cestu som pridala aj špaldovú múku. Chcela som vyskúšať ako bude chutiť v zákusku. S výsledkom sme boli nadmieru spokojní, hlavne moja polovička.

15 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Najprv si vyšlaháme 4 žltka s 2 PL cukru, pridáme po lyžiciach vlažnú vodu, sneh zo 4 bielkov a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame kakao. Piškótu upečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie na 180 stupňoch asi 10-15 minút.

  2. 2

    Medzitým ako sa nám pečie piškóta, uvaríme si krém zo Zlatého klasu a 300 ml mlieka, do ktorého pridáme 1 vanilkový cukor. Necháme ho poriadne vychladiť a občas premiešame. Polovičku masla si vyšľaháme s práškovým cukrom a spojíme s vychladeným krémom zo Zlatého klasu. Poriadne prešľaháme, až nám vznikne hladký jemný krém. Rozdelíme si ho na polovicu, lebo do jednej polovice zašľaháme černice.

  3. 3

    Hotové upečené cesto nám vychladlo, pozdlžne ho prerežeme na polovicu a začíname plniť. Najprv si spodok jednej polovice natrieme černicovým džemom, na to nanesieme plnku zo Zlatého klasu (svetlú) a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pritlačíme, aby sa pekne držalo pokope. Na vrch druhej polovice nanesieme černicovú plnku. Necháme vychladiť. Potom už len polejeme čokoládovou polevou, ktorú lejeme na povrch mierne vychladenú, aby sa krém neroztiekol.

  4. 4

    Rezy necháme vychladiť a potom už len servírujeme s dobrou kávičkou. Tento zákusok je veľmi lahodný, nie je presladený a je osviežujúci pridaním černíc.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Pekný koláčik.Len by ma zaujímalo,či v tej druhej polovičke krému, nevadia zrniečka z černíc? Totiž černice majú dosť veľké zrniečka.
To by som musela vyskúšať.
@kukulienka71 tak dúfam, že úroda bude bohatá a černíc sa urodí požehnane. ďakujem za ohodnotenie a hviezdičky. @jakamaka budem rada ak vyskúšaš a bude chutiť. @tatranka áno boli tam zrniečka, nám to až tak nevadí, ale černice môžeš prepasírovať cez sitko a tak vmiešať do krému. ja som to takto robila, ked som varila černicový džem a zrniečka tam neboli. díky za náhľad môjho receptu. pekný večer.
No boli roky,ked sme nevedeli co s cernicami:-) :-) :-) teraz ich mame trosicka menej, ale aj tak robievam dost lekvaru,ked cernice prepasirujem,tak je to fakt pochutka,,,,zamrazenu mame len dren,nie ovocie cele,tak to bude jednoduhsie pri peceni:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dajú sa prepasírovať. Ja som odšťavila. Podobne takto som použila černice a maliny odšťavené. Bolo to fakt vynikajúce. Von vyšli suché zrniečka z odšťavovača.
@marika21 ja odšťavujem černice a robím potom džem, je vynikajúci. presne ako píšeš, zrniečka vyšli von suché a ostane čistá šťava. do zákuska som použila černice, ktoré som mala zamrazené. ďakujem za nahliadnutie do môjho receptu.
@Kimlo teším sa, že ti koláčik chutil, a vďaka za pochvalu a nahliadnutie do môjho receptu. aj my sme si na ňom pochutnávali v nedeľu pri kávičke. pekný deň ti želám.

Pridaj komentár k receptu: