Černicové rezy

Autor receptu: anina6

Mala som v mrazničke černice z mojej záhrady a chcela som ich využiť na pečenie. Tak som upiekla takéto jednoduché rezy. Do piškotového cestu som pridala aj špaldovú múku. Chcela som vyskúšať ako bude chutiť v zákusku. S výsledkom sme boli nadmieru spokojní, hlavne moja polovička.

15 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si vyšlaháme 4 žltka s 2 PL cukru, pridáme po lyžiciach vlažnú vodu, sneh zo 4 bielkov a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame kakao. Piškótu upečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie na 180 stupňoch asi 10-15 minút.
  2. Medzitým ako sa nám pečie piškóta, uvaríme si krém zo Zlatého klasu a 300 ml mlieka, do ktorého pridáme 1 vanilkový cukor. Necháme ho poriadne vychladiť a občas premiešame. Polovičku masla si vyšľaháme s práškovým cukrom a spojíme s vychladeným krémom zo Zlatého klasu. Poriadne prešľaháme, až nám vznikne hladký jemný krém. Rozdelíme si ho na polovicu, lebo do jednej polovice zašľaháme černice.
  3. Hotové upečené cesto nám vychladlo, pozdlžne ho prerežeme na polovicu a začíname plniť. Najprv si spodok jednej polovice natrieme černicovým džemom, na to nanesieme plnku zo Zlatého klasu (svetlú) a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pritlačíme, aby sa pekne držalo pokope. Na vrch druhej polovice nanesieme černicovú plnku. Necháme vychladiť. Potom už len polejeme čokoládovou polevou, ktorú lejeme na povrch mierne vychladenú, aby sa krém neroztiekol.
  4. Rezy necháme vychladiť a potom už len servírujeme s dobrou kávičkou. Tento zákusok je veľmi lahodný, nie je presladený a je osviežujúci pridaním černíc.