Bylinkové maslo s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb, pridávame
do nátierok, alebo potierame pečené kuriatko,
môžeme použiť ako základ na omáčky a všade
tam kde bežne pridávame maslo. Uskladníme v
mrazničke naporcované na kocky.
Postup
- Sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde, tak vyberieme sa na svoje osvedčené miesta a natrháme si listy medvedieho cesnaku
- maslo si hodinu vopred nakrájame a necháme zmäknúť pri izbovej teplote, zatiaľ si umyjeme a najemno nasekáme listy medvedieho cesnaku, najlepšie v robote
- zmäknuté maslo prešľaháme mixérom s metličkami, pridáme 2PL nasekaných listov
- a šľahačom zapracujeme do masla
- Menšiu misku vyložíme fóliou a naplníme maslom, dobre zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky. Použijeme až na ďalší deň, aby sa chute prepojili. Môžeme nakrájať na menšie kúsky a odložiť do mrazničky.
- Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb