Bublanina s čiernymi ríbezľami

dada1612 - fotkadada1612, 12. júna 2012
Bublanina s čiernymi ríbezľami
Foto: dada1612

Moc neobľubujem čierne ríbezle...ale kedže ich je tento rok v záhradke nejako moc,tak som z nich skúsila bublaninu ... a celkom chutí :)

60 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
100 g
160 g
1
5
5 lyžíc
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    zmiešame si múky s kypriacim práškom...žtky oddelíme od bielkov...bielky vyšľaháme spolu s 5lyžicami studenej vody...

  2. 2

    žltky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny.Za stáleho miešania pridáme 5lyžíc teplej vody.Do žltkovej zmesi postupne pridávame sneh s bielkov a múku.Pomaličky a zľahka!

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysipaný plech...ja som nevysípala múkou ale drvenými sladkými keksíkmi...vrch posypeme ríbezľami obalenými v práškovom cukre...nemaly by potom padnúť na spodok plechu. Pečieme asi 25minút na 190 stupňov .Prajeme dobrú chuť.!

  4. 4

    Tu už sa do bublaniny pustil náš najmenší :)

    Bublanina s čiernymi ríbezľami - obrázok 4

Diskusia k receptu

helca103
veru škoda že nemám čierne ríbezle, kde sú tie časy keď som mala záhradu.
Krásna bublanina sa Ti vydarila :-)
dada1612
Na Dobrej Vode je už kopec ríbeziel :) teda aspon v mojej záhradke :)
sasik113
Aj skvelá bublanina len keď ju robim ja tak mi ovocie vždy spadne :(
orchidea
aj mne ovocie prepadne na spodok...ale to nevadí, chystám sa aj ja piecť bublaninu s čerešňami...mňam...:)
rea1
@sasik , @orchidea , ovocie pred nasypanim na kolac treba poobalovat v hladkej muke alebo praskovom cukre, potom sa "neutopi". alebo, aspon ja to robim tak, ze nalejem cesto na plech, dam na 4-5 minut do truby a ked na povrchu trosku stuhne, az potom nan dam ovocie. a neklesnu ani polovice marhul, ani ceresne ci ine vacsie ovocie. len pozor! zasadne neslobodno odist z kuchyne, zacat telefonovat alebo sa zaoberat cimkolvek! lebo taka krasna bublaniona bez ovocia, aka sa mi parkrat podarila . . . , no, natrela som nahrubo lekvarom, zlepila na polovicu a spominala na babku, ktorej ked sa nechcelo vypekat, odbavila nas takymto piskotom. ale inac toto zapecenie povrchu cesta funguje naozaj bajecne.
marienka44
Ano, treba posypat ovocie na sitku mukou hladkou a nespadne na dno. Mam to odskusane.
Moje recepty na bublaninu obsahuju aj tuk /hera alebo olej/.
misiak
Bublanina krásna, práve sa chystám robiť presne podľa tohto receptu, dostali sme ríbezle.
Ale tá gramatika o_O achjáaaj katastrofa, rodný jazyk takto hanobiť....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia