Foto: dada1612
Moc neobľubujem čierne ríbezle...ale kedže ich je tento rok v záhradke nejako moc,tak som z nich skúsila bublaninu ... a celkom chutí :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
zmiešame si múky s kypriacim práškom...žtky oddelíme od bielkov...bielky vyšľaháme spolu s 5lyžicami studenej vody...
- 2
žltky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny.Za stáleho miešania pridáme 5lyžíc teplej vody.Do žltkovej zmesi postupne pridávame sneh s bielkov a múku.Pomaličky a zľahka!
- 3
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysipaný plech...ja som nevysípala múkou ale drvenými sladkými keksíkmi...vrch posypeme ríbezľami obalenými v práškovom cukre...nemaly by potom padnúť na spodok plechu. Pečieme asi 25minút na 190 stupňov .Prajeme dobrú chuť.!
- 4
Tu už sa do bublaniny pustil náš najmenší :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásna bublanina sa Ti vydarila :-)
Moje recepty na bublaninu obsahuju aj tuk /hera alebo olej/.
Ale tá gramatika o_O achjáaaj katastrofa, rodný jazyk takto hanobiť....