Bublanina

dada1010 - fotkadada1010, 28. novembra 2010

Túto bublaninu rada robím, lebo pri nej nie je veľa špinavých riadov, všetko sa pripravuje v jednej mise. Pre bezlepkárov stačí vymeniť len múku Zobraziť celý popisTúto bublaninu rada robím, lebo pri nej nie je veľa špinavých riadov, všetko sa pripravuje v jednej mise. Pre bezlepkárov stačí vymeniť len múku za Jizerku alebo nejakú podobnú čo máte obľúbenú. Bublanina je veľmi jemná a kto ju ochutná hneď si pýta recept.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 kusov
300 g
1 ks
1,5 dcl,vlažná
1,5 dcl
300 g, -celiatici Jizerka
1  ks




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme na polotuhý sneh a postupne prisýpame 10 dkg kryštálového cukru, potom pridávame postupne žĺtky a ešte 20 dkg kryštálového cukru, vanilkový cukor, vlažnú vodu, olej, a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Celú zmes ešte zľahka premiešame a dáme piecť na vymastenom a vysypanom plechu (ovocie podľa chuti).

  3. 3

    Pečieme v mierne vyhriatej rúre (180 C).

Diskusia k receptu

dada1010
ak dáš zavárané ovocie tak asi aj áno, ja dávam čerstvé a to je tak akurát :-)
danulla
...už je v rúre..., vyzerá výborne len som si všimla, že máte rôznu múku v receptoch. Tak ktorá je lepšia ... hladká či polohrubá? Ja som robila s polohrubou.
dada1010
@danulla tá druhá múka je bezlepková, ja robím len s tou kvôli dcére, takže neviem porovnať či by to bolo lepšie s hladou alebo polohrubou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia