Bublanina

dada1010 - fotkadada1010, 28. novembra 2010

Túto bublaninu rada robím, lebo pri nej nie je veľa špinavých riadov, všetko sa pripravuje v jednej mise. Pre bezlepkárov stačí vymeniť len múku za Jizerku alebo nejakú podobnú čo máte obľúbenú. Bublanina je veľmi jemná a kto ju ochutná hneď si pýta recept.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 kusov
300 g
1 ks
1,5 dcl,vlažná
1,5 dcl
300 g, -celiatici Jizerka
1  ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme na polotuhý sneh a postupne prisýpame 10 dkg kryštálového cukru, potom pridávame postupne žĺtky a ešte 20 dkg kryštálového cukru, vanilkový cukor, vlažnú vodu, olej, a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Celú zmes ešte zľahka premiešame a dáme piecť na vymastenom a vysypanom plechu (ovocie podľa chuti).

  3. 3

    Pečieme v mierne vyhriatej rúre (180 C).

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
...už je v rúre..., vyzerá výborne len som si všimla, že máte rôznu múku v receptoch. Tak ktorá je lepšia ... hladká či polohrubá? Ja som robila s polohrubou.

Pridaj komentár k receptu: