Broskyňový koláč fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 27. novembra 2010
Broskyňový koláč (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento recept som našla v kartičkách- Majster kuchár- Hneď mi padol do oka. Dnes som ho upiekla.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks, (celý)
120 g, zmäknuté
70 g, (trstinový)
120 g
2 ks
180 g
2 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Broskyne necháme odkvapkať. Tortovú formu vymažeme maslom a navrstvíme na dno hnedy cukor.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Broskyne poukladáme na dno.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šťavu z kompóta necháme prejsť varom, trocha zhustne (potrebujeme 8 PL)

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymiešame 50g masla a práškový cukor. Vajcia vmiešavame postupne a aj múku a kypriaci prášok, spolu so štavou z kompotu. Vyrobíme cesto.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto nanesieme rovnomerne na broskyne a uhladíme.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rure na 175 stupnov 45 minut. Potom koláč vyberieme a dame trocha vychladnúť. Potom ho po 10 minutach PREVRÁTIME a vyberieme z formy. Koláčik nezakryte,lebo zmäkne ten cukor na vrchu.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jatanika
obrátený broskyňový som ešte nerobila.... broskyne zavarené mám, tak môžem skúšať... isto bude chutný
elisticka
@dorisa to musi byt fajnovy kolacik a broskyne mam paci sa mi ta obratena torta ...a ten cukor asi trocha skaramelizuje to musi byt naozaj vyborne!!!! ukladam....
vavan
Vyzerá to super to musím vyskúšať.Ukladám do KK.
evanaaa
Dorisa, mne sa to páči, nemám síce broskyne, ale som zavarila nektarinky, len rožmýšľam, či by som mohla použiť trstinový cukor, možno by to tak neuškodilo, veď naraz bx som koláč nezjedla.( ostatný by som nahradila sladidlom). A práve to skaramelizovanie tam veľa robí. - prepáč preklepy.
dorisa
@evanaaa , ved ja tiež mám tam trstinový. Samozrejme, hnedy,aj trstinový- v rozpise. Nepokazíš nič. Toho cukru je tam málo, a aj tak je sladký, tak, ked uberieš, tým,že dáš do cesta náhradné sladidlo, tak to bude tip-top. Len ho nezakryvaj po upečení, lebo to zmäkne,ako mne :(((((((((( Ďakujem za komentár.