Foto: dorisa
Tento recept som našla v kartičkách- Majster kuchár- Hneď mi padol do oka. Dnes som ho upiekla.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Broskyne necháme odkvapkať. Tortovú formu vymažeme maslom a navrstvíme na dno hnedy cukor.
-
3
Broskyne poukladáme na dno.
-
4
Šťavu z kompóta necháme prejsť varom, trocha zhustne (potrebujeme 8 PL)
-
5
Vymiešame 50g masla a práškový cukor. Vajcia vmiešavame postupne a aj múku a kypriaci prášok, spolu so štavou z kompotu. Vyrobíme cesto.
-
6
Cesto nanesieme rovnomerne na broskyne a uhladíme.
-
7
Pečieme vo vyhriatej rure na 175 stupnov 45 minut. Potom koláč vyberieme a dame trocha vychladnúť. Potom ho po 10 minutach PREVRÁTIME a vyberieme z formy. Koláčik nezakryte,lebo zmäkne ten cukor na vrchu.
Diskusia k receptu