Foto: faktja
Som syrožrútka a zeleninová maniačka. Túto variantu som si pripravila ako chuťovku na záver dňa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici spením 1PL masla a pridám ružičky brokolice. Jemne osolím, pretože syrová omáčka je dostatočne slaná, a udusím. Pozor, aby zostala brokolica chrumkavá (čo je pri mrazenej verzii niekedy problém). V rajnici rozpustím zvyšok masla, tavený syr, toastový syr (najlepšie ementálskeho typu pre rôznorodosť chutí) a polovicu plesňového syra zbaveného kôrky. Postupne pridávam smotanu a metličkou miešam, aby bola omáčka hladká. Dochutím mletým čiernym korením. Zvyšný plesňový syr nakrájam na "jednohubky". Servírujem podľa foto alebo vlastnej fantázie. Syrová omáčka je božská aj k dusenej karotke či iným druhom zeleniny. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu