Vegánske jedlá

Vegánska strava je čisto rastlinná strava bez živočíšnych produktov, ako sú mäso, vajcia, maslo, či syry. Povolené sú celozrnné produkty, ovocie a zelenina – majú totiž málo tukov, neobsahujú cholesterol a majú množstvo vlákniny a vitamínov. Vegáni môžu získať všetky proteíny z fazule, tofu, orechov a obilnín, vápnik z brokolice, tofu, ovocných džúsov, železo z bôbu, špenátu, fazule, sóje a B12 z ovocia.


Recepty vegánske jedlá:

«1 2 ...82 »
Chakalaka Chakalaka Vaše

Chakalaka je juhoafricky relish. Co je relish tu je slovensky preklad lebo neviem http://slovnik.azet.sk/preklad/anglicko-slovensky/?q=relish a tu je anglicke vysvetlenie relish.http://en.wikipedia.org/wiki/Relish Pri stredozemnom mori maju daco podobne – ajvar alebo lutenica a v indii je to catni. Na slovensku ma jedine napada tatarska omacka. Chakalaka sa podava tepla aj studena ako priloha k BBQ - grilovacke.

Rýchly bylinkový chlieb (fotorecept) Rýchly bylinkový chlieb (fotorecept) Vaše

Tento recept mi poslal a vrelo odporúčal jeden z mojich dobrých priateľov, ktorý si ho všimol v relácii českej TV v relácii "Vše o vaření", odvtedy ho pečie a hovoril, že je super, vyskúšala som ho a môžem potvrdiť, že je to tak, ako vravel, preto pridávam tento výborný recept pre milovníkov dobrého chlebíka.

Zemiaky plnené pikantnou fazuľovou zmesou Zemiaky plnené pikantnou fazuľovou zmesou Vaše

Aj ked nie som vegetarianka, zeleninove jedla varim casto. Kupila som si vegetariansku kucharku a tak skusam nove recepty. A jar je skvele obdobie na odlahcenie.

Recept bez obrázku Raw ochutený puding Vaše

Rastlinné mlieko si môžeme buď kúpiť už hotové alebo vyrobiť vlastné. Odporúčam druhú možnosť. V takomto prípade si môžeme urobiť makové alebo orechové mlieko. Na makové použijeme 50 gramov maku ktorý zalejeme teplou vodou, necháme 6-8 hodín postáť, neskôr mixujeme cca 3 minúty a nakoniec precedíme cez plátno, či jemné sitko. Pri orechovom mlieku môžeme najlepšie použiť mandle, vlašáky alebo lieskovce. Hrsť orechov nasypeme do pohára a zalejeme vodou, necháme postáť 8-10 hodín. Rozdiel oproti makovému mlieku je, že vodu, v ktorej boli máčané vylejeme, orechy nasypeme do mixéra zalejeme novou vodou a mixujeme. Potom to opäť scedíme. Orechovú drť alebo mak, ktoré nám ostali nazvyš môžeme v tomto recepte nakoniec použiť ako ozdobu.

„Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) „Syrovo“-hubové cestoviny - vegan (fotorecept) Vaše

Tak dnes je konečne deň, keď som sa rozhodla, že je najvyšší čas prestať z Varechy brať, ale aj šupnúť sem niečo na oplátku :) Tak dúfam že sa niekto poteší aj takejto vegan mňamke. Inšpiráciou mi bola hlavne knižka " 500 vegánskych receptů" Steen & Newman.

Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) Vaše

Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle. Neviem Vám opísať tú chuť, najlepšie urobíte ak odskúšate :)

Recept bez obrázku Jarné zelené smoothie Vaše

Všetko vhodíme do výkonného mixéru a zmixujeme dohladka. Ozdobíme sušeným strúhaným kokosom. Dobrú Jarnú Chuť!

Vegetariánske sushi Vegetariánske sushi Vaše

Sushi je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, s rybami mi však nikdy nechutilo. Preto vám ponúkam alternatívu, ktorú zvládne každý a je veľmi chutná! Rada by som vopred upozornila, že nie som žiaden profík, no čo sa chuti týka, je naozaj skvelé (a to vyskúšala už dosť veľa sushi v reštauráciách). Upozorňujem tiež, že v uvedeného množstva surovín vám vyjde cca 100 kúskov sushi.

Zeleninová polievka s kuskusom Zeleninová polievka s kuskusom Vaše

Inšpirácia z blogu Kuchařka ze Svatojánu, táto polievka je fantastická. Odporúčam vyskúšať

Krúpoto s pestom z medvedieho cesnaku Krúpoto s pestom z medvedieho cesnaku Vaše

Zbožňujem krúpky a všetky možné pestá. Najradšej mám pesto z medvedieho cesnaku.

Plnená pečená paprika vegan Plnená pečená paprika vegan Vaše

Toto jedlo zbožňujem, je rýchle na prípravu a aj chuťovo lahodné. Verím, že nejednej návšteve ulahodíte :-)

Domáce Salko z kokosového mlieka Domáce Salko z kokosového mlieka Vaše

Na nepečené sladkosti aj na krémy som používala kupované Salko, potom som sa dozvedela, že sa dá urobiť aj doma. No a teraz som skúsila, ako ho urobiť bez akejkoľvek živočíšnej zložky. Ak sa pýtate, prečo je také tmavé, je to tým, že je robené z trstinového cukru.

Americké lievance (vegan) Americké lievance (vegan) Vaše

Jednoduché lievance, ktoré sa výborne hodia s agáve alebo javorovým sirupom, zasýtia a sú výborné raňajky, desiata, albo kľudne aj večera. :)

Margarétky (fotorecept) Margarétky (fotorecept) Vaše

Vytvarovat je můžete vlastně z jakéhokoliv kynutého těsta, ale nejhezčí jsou z dalamánkového.
Určitě máte nějaké svoje oblíbené, pokud ne, zkuste tohle jednoduché. Z této dávky budou dva větší nebo tři menší kvítky...
Původní recept je na Pekárnománii....

Recept bez obrázku Raw vegan saláma Vaše

Skvelá náhrada klasickej paprikovej salámy, vhodnej na jednohubky so zeleninkou, olivami alebo len tak na pečivo.

Recept bez obrázku Raw banánové smoothie Vaše

Celý recept však musíme začať pripravovať najmenej 6-8 hodín pred konzumáciou. Mak zalejeme teplou vodou a necháme postáť na cca 8 hodín, počas toho ho sem-tam môžeme premiešať. Pokiaľ sme to nechali postáť počas noci, miešať to samozrejme vôbec nie je potrebné. :)

Šampiňónový guláš so zemiakmi (fotorecept) Šampiňónový guláš so zemiakmi (fotorecept) Vaše

Na oleji si opražíme nadrobno nakrájaný zázvor, na plátky nakrájaný cesnak a horčičné semienka.

Fazuľová polievka s ovsenými vločkami Fazuľová polievka s ovsenými vločkami Vaše

Je tu čas pôstu, očistných kúr a v tomto jarnom období osvieži mojich chlapov FAZUĽOVÁ POLIEVKA s OVSENÝMI VLOČKAMI :-)

Študentský hummus Študentský hummus Vaše

Ako dôkaz, že aj bez indického chleba a tahini pasty vie byť hummus lahodný :)

Domáce žemle Domáce žemle Vaše

Domáce žemle vhodné na prípravu burgerov alebo len tak ako raňajkové pečivo, či ako snack. Skúšala som dať namiesto pšeničnej celozrnnej aj špaldovú a boli skvelé! Ja väčšinu robím z polovičnej dávky, z ktorej mi vyjdú 4 žemle, veľké tak akurát. Žemličky sú najchutnejšie v prvý deň, teda v deň pečenia, prípadne aj na druhý deň, na tretí sú však už o čosi tvrdšie. Predsa len je najlepšie spraviť si čerstvé, kto má dostatok času alebo chuti. Prajem vám dobrú chuť. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

«1 2 ...82 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
131415161718 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

TOP recepty
Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist