Bravčový hrebienok s ananásom
Autor receptu: uschi
Moje obľúbené jedlo "dýchajúce" exotikou, vskutku lahodné bravčové pripravené s čerstvým ananásom a bylinkami.
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostené bravčové mäso očistíme, umyjeme a osušíme. Do mäsa urobíme 4 hlboké zárezy tak, aby vznikol hrebienok.
- Syr najemno nastrúhame, petržlenovú vňať nasekáme a zmiešame s vajíčkom, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske korenie a dôkladne premiešame.
Zmes lyžičkou rozdelíme medzi plátky mäsa a rozotrieme.
Ananás olúpeme, očistíme a dužinu nakrájame na hrubšie plátky, ktoré vložíme do zárezov.
Takto pripravené mäso previažeme niťou, aby držalo tvar, zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 70 minút.
- Po upečení mäso rozbalíme, prenesieme na servírovaciu misu a prelejeme vypečenou šťavou. Ozdobíme bylinkami.
Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakmi, alebo ryžou.