Bravčové steaky
Autor receptu: makepeaca
Pripravujem ho pri slávnostných príležitostiach
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme a odblaníme. Nakrájame ho na steaky hrubé cca 2 cm. Steaky jemne naklepeme a okoreníme grilovacím korením. Okorenené mäso naložíme do oleja do misky.
Uložíme do chladničky, najlepšie na 24 hodín.
- Na druhý deň mäso vyberieme a opečime ho z oboch strán na rozpálenom oleji, najlepšie v teflónovej panvici.Po opečení mäso vyberieme a uložíme do hlbšieho plechu, alebo pekáča. Na každý steak dáme plátok šunkovej salámy a navrch plátok syra.Pri druhom variante použijeme tvrdý syr, ktorý postrúhame a posypeme steaky so šunkou. Steaky zapečiem v rúre do času až sa syr trochu neroztečie a získa zlatavú farbu
- Podávame s hranolkami, alebo opekanými zemiakmi. Na tanieri, alebo na mise obložíme zeleninovou oblohou.