Bravčové pliecko na čínsky spôsob

lucero - fotkalucero, 16. mája 2012
Bravčové pliecko na čínsky spôsob
Foto: lucero

Už ani neviem odkiaľ mám tento recept,ale táto ČINA nám veľmi chuti a jej príprava je veľmi jednoduchá.

8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
3 ks
3 ks
2 PL
2 PL
1/2 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté pliecko pokrájame na rezančeky,vložíme do väčšej misy.Pridáme ostatné ingrediencie,dôkladne premiešame a necháme odstať 24 hodín v chladničke.Počas tohoto času pár krát premiešame.

    Bravčové pliecko na čínsky spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Pripravujeme na panvici s olejom iba toľko porcii koľko potrebujeme,ostatné odložíme do chladničky.

    Bravčové pliecko na čínsky spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou a zeleninou alebo uhorkovým šalátom.

    Bravčové pliecko na čínsky spôsob - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Je to fakt super čína - a pravá - recept mám od mojich rodičov a tí zo Zahraničnej kuchárky. Pravá čína sa už vidí máloíkde, nemám rada tie akože " číny ", keď niekto nakrája kuracie!! mäso, pomieša to to s kadečím - a vraj čína:). Keď trochu postojí - tie 2,3 dni ako píše @rybarkuchar , je ešte štipľavejšia, ale výýýýborná. My to jeme len s chlebíkom.
Podobne robievam, aj keď to nie je "pravá " čína, miesto worchestra dávam sójovú omáčku . Až dve cibule sa mi zdajú veľa, myslela som, že v Číne ich tam nedávajú, ale neviem. Tie cibule postrúhaš?
Nie porežeš na polovičky a potom na tenké plátky-polmesiačiky.Môžeš dať len jednu cibuľu ak Ti vadí.My máme cibuľu veľmi radi a keď sa urobí s mäsom tak ju ani necítiť.

Pridaj komentár k receptu: