Foto: lenka1503
Bravčová pečeň je dobrá ale nechutí každému. Ja ju mám veľmi rada, hlavne v takýchto jednoduchých receptoch. Stačím mi k tomu čerstvý chlebík a Zobraziť celý popisBravčová pečeň je dobrá ale nechutí každému. Ja ju mám veľmi rada, hlavne v takýchto jednoduchých receptoch. Stačím mi k tomu čerstvý chlebík a kyslá uhorka.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň očistíme, odbaníme a pokrájame na menšie kúsky. Treba dávať pozor aby tá blana neostala, inak bude pečeň tvrdá. A aj zvnútra treba vybrať kanáliky. (na foto je tá blana)
-
2
Cibule očistíme, pokrájame (netreba uplne nadrobno) a speníme na oleji.
-
3
Pridáme pečeň a chvílku opečieme kým nezmení farbu /stiahne sa/, zbledne. Pridáme kopcovitú lyžičku mletej sladkej červenej papriky, mleté čierne korenie, a kopcovitú lyžičku horčice.
-
4
Zamiešame, podlejeme vodou (asi deci) a prikryjeme. Dusíme domäkka. Ale nie dlho. Čím dlhšie sa pečeň varí, tým bude tvrdšia, nato pozor!!! Ja som ju varila 20 minút. Podávame s chlebom, ryžou alebo podľa chuti.
Diskusia k receptu