Bravčová pečeň na cibuli (fotorecept)
Autor receptu: lenka1503
Bravčová pečeň je dobrá ale nechutí každému. Ja ju mám veľmi rada, hlavne v takýchto
jednoduchých receptoch.
Stačím mi k tomu čerstvý chlebík a kyslá uhorka.
4 porcie |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečeň očistíme, odbaníme a pokrájame na menšie kúsky. Treba dávať pozor aby tá blana neostala, inak bude pečeň tvrdá. A aj zvnútra treba vybrať kanáliky. (na foto je tá blana)
- Cibule očistíme, pokrájame (netreba uplne nadrobno) a speníme na oleji.
- Pridáme pečeň a chvílku opečieme kým nezmení farbu /stiahne sa/, zbledne. Pridáme kopcovitú lyžičku mletej sladkej červenej papriky, mleté čierne korenie, a kopcovitú lyžičku horčice.
- Zamiešame, podlejeme vodou (asi deci) a prikryjeme. Dusíme domäkka. Ale nie dlho. Čím dlhšie sa pečeň varí, tým bude tvrdšia, nato pozor!!! Ja som ju varila 20 minút.
Podávame s chlebom, ryžou alebo podľa chuti.