Bravčová pečeň na cibuli (fotorecept)

Autor receptu: lenka1503

Bravčová pečeň je dobrá ale nechutí každému. Ja ju mám veľmi rada, hlavne v takýchto jednoduchých receptoch. Stačím mi k tomu čerstvý chlebík a kyslá uhorka.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň očistíme, odbaníme a pokrájame na menšie kúsky. Treba dávať pozor aby tá blana neostala, inak bude pečeň tvrdá. A aj zvnútra treba vybrať kanáliky. (na foto je tá blana)
  2. Cibule očistíme, pokrájame (netreba uplne nadrobno) a speníme na oleji.
  3. Pridáme pečeň a chvílku opečieme kým nezmení farbu /stiahne sa/, zbledne. Pridáme kopcovitú lyžičku mletej sladkej červenej papriky, mleté čierne korenie, a kopcovitú lyžičku horčice.
  4. Zamiešame, podlejeme vodou (asi deci) a prikryjeme. Dusíme domäkka. Ale nie dlho. Čím dlhšie sa pečeň varí, tým bude tvrdšia, nato pozor!!! Ja som ju varila 20 minút. Podávame s chlebom, ryžou alebo podľa chuti.