Bôčiková nátierka

lekorica - fotkalekorica, 3. novembra 2010

Tento recept zvyčajne robíme po zabíjačke, keď máme čerstvé suroviny. Recept je náročný na suroviny, ale odmena je fantastická.

120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
12 surové
1 pol. lyžica
1 balík alebo feferóny
2 veľké poháre
1 pol. lyžica




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme, podlejeme 2dcl vody a dáme variť na 2 hodiny. Uvarené mäso necháme vychladnúť. Potom pridáme lečo, vajcia, soľ, korenie (feferóny), solamyl. Všetko pomiešame a zmixujeme na kašu. Podávame do fľaštičiek a 1 hodinu sterilizujeme. Jeme po vychladnutí.

Diskusia k receptu

remcula
Já dělám po zabíječce vepřovou konzervu z bůčku, taky nemá chybu, ale většinou je hned pryč. Tohle vypadá na super paštiku!!
remcula
Ukládám si ten recept, zabíjet budeme v prosinci, to se hodí.
lekorica
Je naozaj fantastický aj keď trocha pracný, ale stojí za to. Dobrú chuť.
marianne
Zdravím lekorica, tej rýchlosoli a solamilu je po 1,5 PL však? len aby som si bola istá...
marianne
chcem urobit na skusku z polovicnej davky, tak som si to potrebovala ujasnit, dakujem lekorica
marianne
a dalo sa aj bez toho, ze by som to tam nedala, je to poznat na chuti?
marianne
ved sedime so susedou a cajickujeme. prehrname sa v receptoch a tato tvoja natierka by sa nam zisla na chalupu. Dakujem, ideme mrknut.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia