Bielkový suchár pre moletných

Autor receptu: harnovaeva1948

Bielkový suchár pre moletných i tých čo si strážia svoj cholesterol

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku. (Môže byť aj miešaná hrubá, celozrná, špaldová múka a vločky) Ďalej dáme rastlinný olej, najlepšie repkový alebo slnečnicový. Komu nevadí vôňa olivového oleja, môže sa rozhodnúť preň. Pridáme orechy, citrónovú kôru a zľahka premiešame. (Namiesto nasekaných orechov môžme dať slnečnicové a tekvičné semiačká).Zmes dáme na papier, ktorý sme si vopred pripravili na plech. V teplej rúre pomaly upečieme. Ešte horúce pokrájame a necháme vychladnúť. Pekne poukladané tyčinky nám dlho budú chutiť počas voanočných sviatkov bez toho, aby sme pribrali, prípadne zvýšili hladinu celkového i LDL cholesterolu.
  2. Špaldová a celozrná múka, vločky majú predovšetkým nízky glykemický index. To slovami Bukovského znamená: Dlhší pocit sýtosti, lepšia kontrola hmotnosti, úprava cholesterolu a cukru v krvi.