Bezlepkové tvarohové kopčeky fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 14. marca 2011

Jemné cesto s tvarohovou plnkou.

Suroviny

220 g
200 g bez príchute
1 PL
plnka:
250 g
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Z nátierky, stuženého tuku a múky vypracujeme tuhé cesto, rozvaľkáme pomúčenom papiery na pečenie alebo doske. Povykrajújeme kružnice (napr. pohárom...)

    Bezlepkové tvarohové kopčeky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naplníme tvarahovou zmesou, polovicu kružníc, pri tvorbe zmesi odložíme kúsok bielka bokom. Ak chceme zmes sladšiu pridáme viac cukru.

    Bezlepkové tvarohové kopčeky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spodné okraje, kde máme plnku potriebe rozšľahaným bielkom a prikryjeme dalším kúskom, ktoré okraje potlačíme vydličkou. Dáme do ružova upiecť.

    Bezlepkové tvarohové kopčeky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na upečené kolačiky môžeme postrúhať čokoládu. Prípadne namiesto tvarohu urobiť mäsovú alebo inú plnku nakoľko v ceste nie je cukor hodí sa aj na iné plnky.

    Bezlepkové tvarohové kopčeky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kopretina
Prosím pěkně, je to hladká nebo polohrubá mouka? A ztužený tuk - mohu použít Heru? Moc děkuji předem za informace. Recept vypadá moc pěkně a je to zase změna proti tvarohovým buchtám.
basqa91
MIX B je bezlepková múka, ja by som ju asi zamenila za polohrubú, no výsledok nemusí byť rovnaký, keďže bezlepkové múky sa inak správajú pri pečení, treba vyskúšať :) a dúfam, že nevadí, že odpovedám za @Katherinkatka
evanaaa
A ja zasa Kopretina, ak tam má byť stužený tuk, ( Cera, Omega ), tak asi Hera tam nepôjde. Páči sa mi to, aj akom to nafúklo, pekné.
ainy
super, dali by sa tieto dobrôtky aj uvariť? myslím ako pirohy...dala by som si ich a nedarí sa mi :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia