Foto: katherinkatka
Dlho som skúšala ako pripraviť kavové zrná ale na bezlepkový spôsob a podarilo sa.
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny
-
2
Zmiešame žltok, kakaový puding, práškový cukor, rum a rozpustenú kávu.
-
3
Rozdrvíme si v sáčku bezlepkové sušienky (najlepšie chuťou sa mi osvedčili Diabeta), treba zobrať z nich iba vrchy a krém vyškriabať do zmesy)
-
4
rozdrvené sušienky pridáme do zmesy a zamiešame ak je príliš lepkavá, môžeme pridať 1 PL strúhanky, ktorá viaskne vlhkosť.
-
5
Vytvarujeme oválne zrná a stred roztlačíme hrubým opakom noža. Dáme do hladna stuhnúť, lepšie nám zasne čokoláda.
-
6
Omáčame ich v čokoláde rozpustenej s kúskom cery a necháme stuhnúť.
cukroví více.