Bezlepkové kavové zrná (fotorecept)
Autor receptu: katherinkatka
Dlho som skúšala ako pripraviť kavové zrná ale na bezlepkový spôsob a podarilo sa.
10 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny
- Zmiešame žltok, kakaový puding, práškový cukor, rum a rozpustenú kávu.
- Rozdrvíme si v sáčku bezlepkové sušienky (najlepšie chuťou sa mi osvedčili Diabeta), treba zobrať z nich iba vrchy a krém vyškriabať do zmesy)
- rozdrvené sušienky pridáme do zmesy a zamiešame ak je príliš lepkavá, môžeme pridať 1 PL strúhanky, ktorá viaskne vlhkosť.
- Vytvarujeme oválne zrná a stred roztlačíme hrubým opakom noža. Dáme do hladna stuhnúť, lepšie nám zasne čokoláda.
- Omáčame ich v čokoláde rozpustenej s kúskom cery a necháme stuhnúť.