Bezlepková mrazená dreň z detskej výživy

dobizu - fotkadobizu, 28. júla 2010

Nie všetky nanuky a zmrzliny sú vhodné pre celiatikov. Preto som skúšala pripraviť mrazenú pochúťku doma a výsledok bol výborný. Použila som na to Zobraziť celý popisNie všetky nanuky a zmrzliny sú vhodné pre celiatikov. Preto som skúšala pripraviť mrazenú pochúťku doma a výsledok bol výborný. Použila som na to doma pripravenú a zavarenú detskú výživu z minulej jesene, pridala čerstvé ovocie a potom už len vychutnávala osvieženie v horúcich dňoch...

1-2
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

1 pohárik




Postup

  1. 1

    Ovocie podľa vlastného výberu očistíme, väčšie ovocie nakrájame na malé kúsky. Bobuľové ovocie môže zostať celé.

  2. 2

    Detskú výživu (domácu alebo kúpenú, ja som dala domácu pripravenú zo sezónneho ovocia a zlatého klasu) vylejeme do misky a zmiešame s pripraveným čerstvým ovocím. Ak sa nám zdá zmes málo sladká, môžeme prisladiť podľa vlastnej chuti medom.

  3. 3

    Vzniknutú zmes nalejeme do kelímkov a dáme zamraziť. Pred podávaním vyberieme 15 minút skôr, aby dreň trošku zmäkla a dala sa vyklopiť. Môžeme mraziť aj vo forme na nanuky. Je to jednoduchá, výborná a zdravá pochúťka pre deti aj dospelých.

  4. 4

    Môj tip: Výborná je kombinácia jablkovej (alebo jablkovo-slivkovej) výživy s malinami, černicami alebo čučoriedkami.

Diskusia k receptu

zdezda
Aj ja zamrazujem ovocnú dreň, aj zvolenský jogurt je fajový zamrazený:-)
evusik
v komore mám už asi 3 roky jabĺčkovú dreň z hrozienkami, občas to dám na piškóty pod puding, ale aj tak sa mi to akosi nemíňa, vyskúšam to zamraziť podľa tvojho receptu ..... dobrý nápad :-)
celka
Někdy jsou dost zlevněné dětské výživy. Na jaře jsem měla nakoupené
meruňkové. Škoda, že mě nenapadlo je zmrazit, byla by změna.
Mám doma hodně marmelád a džemů, které už nikdo nechce jíst.
Možná by je šlo smíchat s dření a taky zmrazit. Vyzkouším to.
dobizu
Som rada, že som vás inšpirovala. Treba zužitkovať všetko, čo človek doma má :-). Mne táto dreň veľmi chutila a aj ten zlatý klas v detskej výžive urobí svoje, je to také chutnejšie a nie také vodnaté po zmrazení. A výborný nápad, celka, ochutiť výživu aj džemom. Vyskúšam aj ja.
evanaaa
Zdezda, ten zvol. jogurt zamrazuješ celý, v kelímku , alebo ešte nejak upravuješ?
dobizu
Ja som tiež zamrazovala jogurt - jeden smotanový jogurt, vyšľahaná šľahačká v prášku so stužovačom, prisladiť medom (ten by mal zabrániť tým vodným kryštálikom) a ovocie alebo lekvár podľa chuti - všetko premiešať a dať zmraziť, 2-3krát po hodine mrazenia premiešať - má to takú zmrzlinovejšiu konzistenciu... - faj, že som si to pripomenula, už dávno som nerobila túto jogurtovú zmrzlinu...
zdezda
Milá evanaaa, zamrazujem ho v kelímku, originál zatvorený, aj si na ňom pochutnávam rovno z kelímku, no môže sa vyklopiť, vtedy je ovocie navrchu a dozdobiť šľahačkou :-)))
dobizu
@elisticka - som rada :-) Ja som dnes tiež robila ďalšiu dávku do zásoby, zajtra má byť poriadne horúco... Krásny zvyšok nedele a príjemný týždeň :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia